Greenfood slår ihop lokala företag

Greenfood storsatsar inom lokalproducerat - grossister bildar ny rikstäckande aktör som ska hjälpa lokala odlare att nå ut
Ted Stenshed, vd Greenfood Fresh Produce
Greenfood slår ihop fyra lokala grossister till ett stort företag som rikstäckande ska leverera frukt och grönsaker. Namnet på företaget blir Trädgårdshallen.

Efterfrågan på lokalproducerade frukter och grönsaker är stor hos dagens konsumenter. Viljan att stötta den lokala odlaren och de mindre producenterna är tydlig.
Greenfood, som bland annat äger jätten Picadeli, slår nu ihop fyra lokala företag till ett nationellt, en rikstäckande leverantör under namnet Trädgårdshallen.

– Ambitionen är hög, vi ska hjälpa lokala odlare att få ut sina produkter på marknaden, erbjuda kunderna ett bredare kvalitetssortiment och etablera oss som Sveriges bästa lokala leverantör, säger Ted Stenshed, vd för Greenfood Fresh Produce.

Greenfood är ett av norra Europas största företag profilerat kring hälsosam mat och en stor leverantör av frukt och grönt på den skandinaviska marknaden.
I koncernen ingår bland annat frukt- och grönt-grossisterna Allfrukt i Stockholm, Trädgårdshallen Örebro, JH frukt & grönt i Malmö och Växjö partiaffär, fyra bolag specialiserade på lokalproducerat som arbetar nära odlarna i sina regioner och det är dessa som nu slås ihop.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil