Minskar plasten med 40 procent

Arla introducerar nu en ny, mer hållbar kvarghink som minskar plasten med 40 procent.
Arla introducerar nu en ny, mer hållbar kvarghink. Med den nya hinken minskar mängden plast med 40 procent och koldioxidutsläppen med 30 procent.

Varje år köper konsumenter över hela Europa 17 miljoner kvarghinkar från Arla. Nu har Arla skapat en mer hållbar kvarghink. Den nya hinken är tillverkad med 40 procent mindre plast och minskar koldioxidutsläppen med 30 procent och de nya hinkarna är en del i Arlas förpackningsstrategi.

Den nya hinken minskar alltså Arlas koldioxidutsläpp med 30 procent för de cirka 17 miljoner enkiloshinkar med kvarg som säljs på Arlas kärnmarknader varje år.
Detta motsvarar en minskning på 440 ton koldioxid på årsbasis.

– På Arla är vi fast beslutna att minska vår miljöpåverkan, och hållbara förpackningar är en viktig del av lösningen. Förra året konverterade vi mer än en miljard förpackningar till mer hållbara material över hela Europa. Med våra nya kvarghinkar tar vi nästa steg. Vi har minimerat användningen av plast och minskat användningen av fossilbaserat material, säger Lise Berg Kildemark, chef för hållbara förpackningar hos Arla.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil