Första i sitt slag när Ica öppnar i Sälen

Första i sitt slag när Ica öppnar i Sälen
Foto: Ica Fastigheter
En butik som är den första i sitt slag. Nya Ica Supermarket i Sälen är Sveriges första som är byggd helt och enbart i svenskt trä och miljöprisad.

En butik som är den första i sitt slag. Nya Ica Supermarket i Sälen är Sveriges första som är byggd helt och enbart i svenskt trä och miljöprisad.

Nu har nya Ica Supermarket i Sälen öppnat och blir den största butiken i Malung-Sälens kommun efter en investering på cirka 20 miljoner kr från handlarparet Tomas och Maria Olsson.
Butiken är 16 000 kvadratmeter stor och har nu öppnat efter en storsatsning.

– Det är Ica centralt som äger själva byggnaden men våra pengar har gått åt till alla apparater och inredning som behövs för att driva en stor livsmedelshall. Det är så klart kul att satsningen på att bygga i svenskt trä fått Ica:s högsta miljöcertifieringspris, säger Tomas Olsson till dt.se.

Den nya butiken har öppet 07-22 alla dagar med möjlighet både att hämta färdiga kassar med varor och att få varorna hemkörda.
– Så länge man bor i Sälen, Transtrand eller i Lima så kör vi ut varor och levererar dem vid dörren på överenskommen tid. Butiken sysselsätter 20 årsanställda men antalet stiger under turistsäsongen till ett femtiotal bland annat för att kunna leverera varor, säger Tomas Olsson.

Man hade naturligtvis inte räknat med att öppna mitt i ett pandemiläge med osäker skidsäsong men väljer att vara positiva.
– Visst är det olyckligt med pandemin nu när vi har premiär, men vi tror på att backarna kommer att vara öppna under årets säsong. I grund och botten är vi optimister jag och min fru Maria, säger Tomas Olsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil