Korken kvar nytt EU-krav

EU:s direktiv om engångsplast, ”Single use plastic directive”, stadgar att korken på dryckesflaskor, både plast och kartong, måste sitta kvar efter att korken skruvats av.

Det nya kravet är första för att undvika nedskräpning i naturen men det handlar även om att öka återvinningen av plast i förpackningar.
Därför har det nu börjat ett europeiskt arbete kring en standard i ämnet kvarsittande korkar och lock.

Från branschens sida är det, menar man, bråttom med att få fram en standard på området.
Orsaken är att det är både tidskrävande och dyrt att ställa om produktionen för korkar och förpackningar.

Någon tidtabell för arbetet med den nya standarden har inte presenterats.
Den som tycker att problemet är marginellt kan fundera på de siffror som visar att fler än 6,5 miljarder plastkorkar öppnas runt o i världen varje dag men endast en tiondel av dem återvinns.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil