Hubbar nästa för e-maten

Svenskarnas e-mathandel är fortfarande blygsam men när den tar fart tror Strongpoint, som arbetar med detaljhandelsteknik, att det blir efterfrågan på hubblösningar för hämtskåp.

Svenskarnas e-mathandel ökar men gör det fortfarande ytterligt långsamt.
Ändå är det rimligt att utifrån alla prognoser tro att 2020 blir det år som ser den kraftigaste ökningen hittills på området.

Ökad e-mathandel kommer att öka efterfrågan på fler leveransalternativ, gärna hämtskåp, tro Strongpoint, ett företag i detaljhandelsteknik som – inte helt oväntat – levererar just hämtskåp.
Hämtskåpen bör, för att möta efterfrågan, finnas nära hemmen och det sätter fokus på att hitta hubblösningar, menar företaget.

Den senaste statistiken när det gäller e-mathandeln i Sverige visar att den fortsätter öka, om än från en väldigt låg nivå.
Däremot skiljer delarna sig åt i så motto att hemleveranser ökar ganska lite medan click and collect-lösningar där kunden själv hämtar upp maten ökar kraftigt.

Att kunna välja själv hur och när man hämtar sin mat från leverantören blir också viktigare.
Strongpoint ser där en ökad efterfrågan på sikt på någon typ av hubblösning med hämtskåp vid exempelvis infartsparkeringar eller, som i Willys projekt med Circle K, vid mackar.

– Kunder idag vill ha val eller i alla fall upplevda val, även om de väljer samma sak varje gång, tror Svetlana Kolesova, forskare inom marknadsföring och konsumentbeteende vid Center for retailing vid Handelshögskolan i Stockholm i ett pressmeddelande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil