Hubbar nästa för e-maten

Svenskarnas e-mathandel är fortfarande blygsam men när den tar fart tror Strongpoint, som arbetar med detaljhandelsteknik, att det blir efterfrågan på hubblösningar för hämtskåp.

Svenskarnas e-mathandel ökar men gör det fortfarande ytterligt långsamt.
Ändå är det rimligt att utifrån alla prognoser tro att 2020 blir det år som ser den kraftigaste ökningen hittills på området.

Ökad e-mathandel kommer att öka efterfrågan på fler leveransalternativ, gärna hämtskåp, tro Strongpoint, ett företag i detaljhandelsteknik som – inte helt oväntat – levererar just hämtskåp.
Hämtskåpen bör, för att möta efterfrågan, finnas nära hemmen och det sätter fokus på att hitta hubblösningar, menar företaget.

Den senaste statistiken när det gäller e-mathandeln i Sverige visar att den fortsätter öka, om än från en väldigt låg nivå.
Däremot skiljer delarna sig åt i så motto att hemleveranser ökar ganska lite medan click and collect-lösningar där kunden själv hämtar upp maten ökar kraftigt.

Att kunna välja själv hur och när man hämtar sin mat från leverantören blir också viktigare.
Strongpoint ser där en ökad efterfrågan på sikt på någon typ av hubblösning med hämtskåp vid exempelvis infartsparkeringar eller, som i Willys projekt med Circle K, vid mackar.

– Kunder idag vill ha val eller i alla fall upplevda val, även om de väljer samma sak varje gång, tror Svetlana Kolesova, forskare inom marknadsföring och konsumentbeteende vid Center for retailing vid Handelshögskolan i Stockholm i ett pressmeddelande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil