”Alkoholförbud slår även mot bryggerierna”

”Alkoholförbud slår även mot bryggerierna”
Foto: Mostphotos

Alkoholförbud efter 22 är ett hårt slag för krogarna men drabbar även bryggerierna, säger Sveriges bryggerier i en kommentar till regeringens förslag.

– Vi har full respekt för Folkhälsomyndighetens rekommendationer i coronatider och att alla måste bidra till att smittspridningen hålls på en så låg nivå som möjligt, skriver Sveriges bryggerier i en pressrelease men har utifrån det en del synpunkter på förslaget kring alkoholförbud på krogar och restauranger efter 22.00 på kvällarna.

– Besöksnäringen är redan hårt drabbad av pandemins restriktioner och förbudet kommer att få stora konsekvenser för både ägare och anställda, men också för alla de företag som levererar till pubarna, krogarna och restaurangerna, konstaterar organisationen.

– Därför hade Sveriges bryggerier gärna hade sett att underlaget presenterade evidens för att smittspridningen sker på just krogar och restauranger efter 22:00. Det är viktigt inte minst för att kunna utvärdera effekterna av ett alkoholförbud på ett transparent och tydligt sätt.

Organisationen säger också att man saknar en konsekvensanalys som exempelvis tar upp var de tar vägen som inte kan umgås på krogen efter klockan 22.00 och man menar att det finns ”en överhängande risk för fler hemmafester och att okontrollerade alternativ uppstår”.

Om förslaget ändå genomförs krävs ytterligare stöd och riktade insatser mot näringen, skriver Sveriges bryggerier.

– Svensk bryggerinäring har under Covid-19 tappat runt 30 procent av sin normala ölförsäljning mot besöksnäringen, och närmare 50 procent av cider och blanddrycker, konstaterar man.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Osäker kunskap om val av hälsosam mat

Osäker kunskap om val av hälsosam mat

En undersökning Brödinstitutet låtit göra visar att många är osäkra och har dålig kunskap om vilken mat som egentligen är hälsosam och klimatsmart.

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

Tre kampanjer under 2020 och ett gott resultat. Circle K kan nu tillsammans med sina kunder lämna över drygt 4,5 miljoner insamlade kronor till Bris.

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Återvinningsappen Bower har blivit en succé och uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Nu tecknar Coop ett nationellt avtal med Bower.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.