”Alkoholförbud slår även mot bryggerierna”

”Alkoholförbud slår även mot bryggerierna”
Foto: Mostphotos
Alkoholförbud efter 22 är ett hårt slag för krogarna men drabbar även bryggerierna, säger Sveriges bryggerier i en kommentar till regeringens förslag.

Alkoholförbud efter 22 är ett hårt slag för krogarna men drabbar även bryggerierna, säger Sveriges bryggerier i en kommentar till regeringens förslag.

– Vi har full respekt för Folkhälsomyndighetens rekommendationer i coronatider och att alla måste bidra till att smittspridningen hålls på en så låg nivå som möjligt, skriver Sveriges bryggerier i en pressrelease men har utifrån det en del synpunkter på förslaget kring alkoholförbud på krogar och restauranger efter 22.00 på kvällarna.

– Besöksnäringen är redan hårt drabbad av pandemins restriktioner och förbudet kommer att få stora konsekvenser för både ägare och anställda, men också för alla de företag som levererar till pubarna, krogarna och restaurangerna, konstaterar organisationen.

– Därför hade Sveriges bryggerier gärna hade sett att underlaget presenterade evidens för att smittspridningen sker på just krogar och restauranger efter 22:00. Det är viktigt inte minst för att kunna utvärdera effekterna av ett alkoholförbud på ett transparent och tydligt sätt.

Organisationen säger också att man saknar en konsekvensanalys som exempelvis tar upp var de tar vägen som inte kan umgås på krogen efter klockan 22.00 och man menar att det finns ”en överhängande risk för fler hemmafester och att okontrollerade alternativ uppstår”.

Om förslaget ändå genomförs krävs ytterligare stöd och riktade insatser mot näringen, skriver Sveriges bryggerier.

– Svensk bryggerinäring har under Covid-19 tappat runt 30 procent av sin normala ölförsäljning mot besöksnäringen, och närmare 50 procent av cider och blanddrycker, konstaterar man.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil