”Alkoholförbud slår även mot bryggerierna”

”Alkoholförbud slår även mot bryggerierna”
Foto: Mostphotos
Alkoholförbud efter 22 är ett hårt slag för krogarna men drabbar även bryggerierna, säger Sveriges bryggerier i en kommentar till regeringens förslag.

Alkoholförbud efter 22 är ett hårt slag för krogarna men drabbar även bryggerierna, säger Sveriges bryggerier i en kommentar till regeringens förslag.

– Vi har full respekt för Folkhälsomyndighetens rekommendationer i coronatider och att alla måste bidra till att smittspridningen hålls på en så låg nivå som möjligt, skriver Sveriges bryggerier i en pressrelease men har utifrån det en del synpunkter på förslaget kring alkoholförbud på krogar och restauranger efter 22.00 på kvällarna.

– Besöksnäringen är redan hårt drabbad av pandemins restriktioner och förbudet kommer att få stora konsekvenser för både ägare och anställda, men också för alla de företag som levererar till pubarna, krogarna och restaurangerna, konstaterar organisationen.

– Därför hade Sveriges bryggerier gärna hade sett att underlaget presenterade evidens för att smittspridningen sker på just krogar och restauranger efter 22:00. Det är viktigt inte minst för att kunna utvärdera effekterna av ett alkoholförbud på ett transparent och tydligt sätt.

Organisationen säger också att man saknar en konsekvensanalys som exempelvis tar upp var de tar vägen som inte kan umgås på krogen efter klockan 22.00 och man menar att det finns ”en överhängande risk för fler hemmafester och att okontrollerade alternativ uppstår”.

Om förslaget ändå genomförs krävs ytterligare stöd och riktade insatser mot näringen, skriver Sveriges bryggerier.

– Svensk bryggerinäring har under Covid-19 tappat runt 30 procent av sin normala ölförsäljning mot besöksnäringen, och närmare 50 procent av cider och blanddrycker, konstaterar man.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil