Djurens rätt kritiserar Ica

Djurens rätt kritiserar Ica för att koncernen fortfarande inte har tagit bort burägg helt från sina butikshyllor vilket andra kedjor i handeln gjort.

Organisationen Djurens rätt riktar kritik mot Ica för att kedjan inte tar sitt ansvar och helt tar bort burägg i sina butiker.
Många konsumenter väljer bort burägg av etiska skäl och produkter går knappt att hitta i hyllorna längre, påpekar Djurens rätt.

I ett upprop till Ica uppmanar man koncernen att införa en heltäckande butikspolicy mot burägg.
Fler än 10 000 personer har ställt sig bakom uppropet.

Nästan alla stora livsmedelskedjor, som Coop, Lidl, Axfood och City Gross, har tagit bort buräggen från sina butikshyllor – men inte Ica, skriver Djurens rätt i en pressrelase.
– Att Ica, som landets ledande livsmedelskedja, fortfarande stödjer denna typ av djurhållning är ett svek mot både hönorna och konsumenterna, säger Camilla Bergvall, förbundsordförande för Djurens rätt.

– Ica Sverige har beslutat att inte längre ha några burägg i sitt centrallager, som butikerna kan beställa ifrån, vilket är ett bra steg på vägen Men det som spelar roll här är det som säljs i de lokala butikerna, och där förekommer fortfarande försäljning av burägg, hävdar Camilla Bergvall.

Varför är det så viktigt att få bort just buräggen?
– Det finns problem med all storskalig äggproduktion, men hönor i burar har det absolut sämst. Det lever trångt, på gallergolv, och kan inte ens sträcka ut sina vingar ordentligt, säger Camilla Bergvall.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil