Djurens rätt kritiserar Ica

Djurens rätt kritiserar Ica för att koncernen fortfarande inte har tagit bort burägg helt från sina butikshyllor vilket andra kedjor i handeln gjort.

Organisationen Djurens rätt riktar kritik mot Ica för att kedjan inte tar sitt ansvar och helt tar bort burägg i sina butiker.
Många konsumenter väljer bort burägg av etiska skäl och produkter går knappt att hitta i hyllorna längre, påpekar Djurens rätt.

I ett upprop till Ica uppmanar man koncernen att införa en heltäckande butikspolicy mot burägg.
Fler än 10 000 personer har ställt sig bakom uppropet.

Nästan alla stora livsmedelskedjor, som Coop, Lidl, Axfood och City Gross, har tagit bort buräggen från sina butikshyllor – men inte Ica, skriver Djurens rätt i en pressrelase.
– Att Ica, som landets ledande livsmedelskedja, fortfarande stödjer denna typ av djurhållning är ett svek mot både hönorna och konsumenterna, säger Camilla Bergvall, förbundsordförande för Djurens rätt.

– Ica Sverige har beslutat att inte längre ha några burägg i sitt centrallager, som butikerna kan beställa ifrån, vilket är ett bra steg på vägen Men det som spelar roll här är det som säljs i de lokala butikerna, och där förekommer fortfarande försäljning av burägg, hävdar Camilla Bergvall.

Varför är det så viktigt att få bort just buräggen?
– Det finns problem med all storskalig äggproduktion, men hönor i burar har det absolut sämst. Det lever trångt, på gallergolv, och kan inte ens sträcka ut sina vingar ordentligt, säger Camilla Bergvall.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil