Ingen anlagd brand på Erikslund i Västerås

Ett annat nerbränt hus. Arkivbild, MostPhotos
Polisen kan ännu inte svara på vad som orsakade branden på Erikslund i Västerås för snart två veckor sedan men lutar åt att branden inte var anlagd.

Det är snart två veckor sedan den stora brand på Erikslunds handelsområde i Västerås där såväl Julas som Willys butiker brann ner till grunden.
Platsen spärrades av och polisen inledde en förundersökning, med grov mordbrand eller försök till grov mordbrand som brottsmisstänke.

Orsaken var att man då varken kunde bekräfta eller utesluta att brott begåtts.
Det tog dessutom fem dagar efter branden innan den tekniska undersökningen på platsen kunde genomföras.

Något svar om brandorsaken finns ännu inte men bilden har klarnat en del enligt polisen.
– I nuläget lutar det åt att det inte handlar om någon anlagd brand, säger förundersökningsledaren Sofie Silfverbrand till lokala vlt.se.

– Vi håller fortsatt förhör och inväntar rapporten från den tekniska förundersökningen men i nuläget lutar det åt att det inte handlar om någon anlagd brand, säger hon.

– Jag kan inte gå inte på anledningen eller några detaljer, jag kan bara säga att vi arbetar utifrån hypotesen att den inte är anlagd. Vad det beror på kan jag inte uttala mig om då vi inte har fått protokollet från den tekniska undersökningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil