Ingen anlagd brand på Erikslund i Västerås

Ett annat nerbränt hus. Arkivbild, MostPhotos
Polisen kan ännu inte svara på vad som orsakade branden på Erikslund i Västerås för snart två veckor sedan men lutar åt att branden inte var anlagd.

Det är snart två veckor sedan den stora brand på Erikslunds handelsområde i Västerås där såväl Julas som Willys butiker brann ner till grunden.
Platsen spärrades av och polisen inledde en förundersökning, med grov mordbrand eller försök till grov mordbrand som brottsmisstänke.

Orsaken var att man då varken kunde bekräfta eller utesluta att brott begåtts.
Det tog dessutom fem dagar efter branden innan den tekniska undersökningen på platsen kunde genomföras.

Något svar om brandorsaken finns ännu inte men bilden har klarnat en del enligt polisen.
– I nuläget lutar det åt att det inte handlar om någon anlagd brand, säger förundersökningsledaren Sofie Silfverbrand till lokala vlt.se.

– Vi håller fortsatt förhör och inväntar rapporten från den tekniska förundersökningen men i nuläget lutar det åt att det inte handlar om någon anlagd brand, säger hon.

– Jag kan inte gå inte på anledningen eller några detaljer, jag kan bara säga att vi arbetar utifrån hypotesen att den inte är anlagd. Vad det beror på kan jag inte uttala mig om då vi inte har fått protokollet från den tekniska undersökningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil