Sociala medier och miljö hetare igen

Sociala medier och miljö hetare igen
Foto: Mostphotos
Användningen av sociala medier har ökat under pandemin vilket ger konsekvenser, skriver Food & friends. Och miljön är ”tillbaka”.

Användningen av sociala medier har ökat under pandemin vilket ger konsekvenser, skriver Food & friends. Och miljön är ”tillbaka”.

Användningen av sociala medier har under pandemin ökat med 7 procent, enligt Food & friends trendspaning.
Restaurangerna förväntas leverera upplevelser i linje med detta med delningsbara moment eller upplevelser.

Byrån hänvisar till hur den brittiska cafékedjan EL&N lovar ”The most Instagrammable café in the world”, som ett exempel. 
Ett annat tecken på den ökade närvaron på sociala medier är att Tiktok har satt upp system för att fysiskt leverera sin mest trendande mat, så som Dalgona Coffee, Cloud Bread och Pancake Cereal, påpekar man.

– Efter drygt ett år lång fokus på egenhälsa så är det nu dags att skifta tillbaka till att engagera oss i större frågor, nämligen miljön. Vi ser ett återupptaget fokus på förpackningsmaterial och flera tecken på att den cirkulära ekonomin börjar komma på plats, spår Food & friends.
Dess exempel är Kleen Hub i Danmark som driver återanvändningen av kaffekoppar. De planerar för en expansion i Sverige 2022.

I England har också McDonalds börjat samarbeta med Loop, ett företag som hjälper till att återanvända förpackningar generellt.
Ett exempel från Sverige är Forgo, som säljer rengöring i koncentrat. När flaskan är tom så fyller man på med vatten och ett kuvert med rengöringspulver. Detta sparar onödiga transporter av vatten som tar mycket energi, allt enligt byråns trendspaning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil