Ica-gruppen: ”Säg ja till uppköpsbudet”

Ica-gruppen: ”Säg ja till uppköpsbudet”
Magnus Moberg, ICA-handlarnas Förbund. Foto: Per Myrehed
Styrelsen för Ica-gruppen har enhälligt beslutat rekommendera aktieägarna att acceptera Ica-handlarnas förbunds och AMF:s offentliga uppköpserbjudande.

Styrelsen för Ica-gruppen har enhälligt beslutat rekommendera aktieägarna att acceptera Ica-handlarnas förbunds och AMF:s offentliga uppköpserbjudande.

Styrelsen för Ica-gruppen skriver i ett uttalande att man uppmanar alla att säga ja till Ica-handlarnas och AMF:s erbjudande om att köpa utestående aktier i Ica-gruppen.
Ica-handlarnas förbund äger redan nu 54 procent av aktierna men vill nu köpa övriga aktier och lyfta ut Ica från börsen.

– Det totala värdet av erbjudandet, baserat på samtliga 92 503 465 aktier i Ica-gruppen som inte direkt eller indirekt innehas av budbolaget eller dess närstående parter och baserat på erbjudandepriset om 534 kronor per aktie, uppgår till cirka 49,4 miljarder kronor. Erbjudandet innebär att aktierna i Ica-gruppen värderas till cirka 107,4 miljarder kronor, konstaterar Ica-gruppens styrelse i sitt uttalande.

– Ica-gruppen är ett ledande detaljhandelsföretag, och dess verksamheter har idag ledande positioner inom respektive segment. Ica-gruppen har en stark finansiell ställning och dess verksamhet genererar starka kassaflöden över tid, vilket ger goda möjligheter för att återinvestera i verksamheten och samtidigt tillhandahålla en god och stabil avkastning till sina aktieägare. Vidare har Ica-gruppen en koncernstruktur som möjliggör för fortsatt långsiktig och hållbar tillväxt, konstaterar samma styrelse.

Utifrån helheten kommer man fram till att uppköpserbjudandet bör tackas ja till och att det är den bästa lösningen att lyfta ut Ica från börsen.
– Det är styrelsens uppfattning att Ica-gruppen blir mer konkurrenskraftigt i en enklare struktur, som ett onoterat bolag kontrollerat av Ica-handlarnas förbund, givet dessa marknadstrender.

11 november till 14 december är nu den formella perioden för aktieägarna att lika formellt säga ja till uppköpet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil