Ica-gruppen: ”Säg ja till uppköpsbudet”

Ica-gruppen: ”Säg ja till uppköpsbudet”
Magnus Moberg, ICA-handlarnas Förbund. Foto: Per Myrehed
Styrelsen för Ica-gruppen har enhälligt beslutat rekommendera aktieägarna att acceptera Ica-handlarnas förbunds och AMF:s offentliga uppköpserbjudande.

Styrelsen för Ica-gruppen har enhälligt beslutat rekommendera aktieägarna att acceptera Ica-handlarnas förbunds och AMF:s offentliga uppköpserbjudande.

Styrelsen för Ica-gruppen skriver i ett uttalande att man uppmanar alla att säga ja till Ica-handlarnas och AMF:s erbjudande om att köpa utestående aktier i Ica-gruppen.
Ica-handlarnas förbund äger redan nu 54 procent av aktierna men vill nu köpa övriga aktier och lyfta ut Ica från börsen.

– Det totala värdet av erbjudandet, baserat på samtliga 92 503 465 aktier i Ica-gruppen som inte direkt eller indirekt innehas av budbolaget eller dess närstående parter och baserat på erbjudandepriset om 534 kronor per aktie, uppgår till cirka 49,4 miljarder kronor. Erbjudandet innebär att aktierna i Ica-gruppen värderas till cirka 107,4 miljarder kronor, konstaterar Ica-gruppens styrelse i sitt uttalande.

– Ica-gruppen är ett ledande detaljhandelsföretag, och dess verksamheter har idag ledande positioner inom respektive segment. Ica-gruppen har en stark finansiell ställning och dess verksamhet genererar starka kassaflöden över tid, vilket ger goda möjligheter för att återinvestera i verksamheten och samtidigt tillhandahålla en god och stabil avkastning till sina aktieägare. Vidare har Ica-gruppen en koncernstruktur som möjliggör för fortsatt långsiktig och hållbar tillväxt, konstaterar samma styrelse.

Utifrån helheten kommer man fram till att uppköpserbjudandet bör tackas ja till och att det är den bästa lösningen att lyfta ut Ica från börsen.
– Det är styrelsens uppfattning att Ica-gruppen blir mer konkurrenskraftigt i en enklare struktur, som ett onoterat bolag kontrollerat av Ica-handlarnas förbund, givet dessa marknadstrender.

11 november till 14 december är nu den formella perioden för aktieägarna att lika formellt säga ja till uppköpet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil