Ny flergångspåse från Lidl

Lidl lanserar en enligt kedjan miljövänlig och slitstark flergångspåse för frukt och grönt. | Foto: Lidl
Lidl satsar på en flergångspåse för frukt och grönt för att minska plastanvändningen. Påsen är tillverkad av 100 procent återvunnen polyester.

Lidl Sverige tar nu nästa steg för minskad plastanvändning och lanserar en återanvändningsbar påse för frukt och grönt. Flergångspåsen är tillverkad av 100 procent återvunnen polyester och går att tvätta i maskin.

Under 2018 lanserade Lidl en global plaststrategi med målet att minska plastanvändningen med 20 procent till 2025.
Sedan dess har man bland annat fasat ut all engångsplast ur butikerna.

1 maj träder en ny plastskatt i kraft, vilket innebär en prishöjning på plastbärkassar och de tunna påsarna för frukt och grönt. Som ett alternativ till de tunna påsarna lanserar Lidl nu en återanvändningsbar påse i polyester som gör det enklare för kunder som vill göra hållbara val och minska plastanvändningen.

– Att minska användningen av plast är en central del i vår hållbarhetsstrategi. Bland det viktigaste vi kan göra är att ge våra kunder möjlighet att göra bra val och guida dem till mer hållbara alternativ, säger Lidls hållbarhetschef Miriam Thunborg.

Fakta/Lidls flergångspåse
Påsen är slitstark, är tillverkad i 100 procent återvunnen polyester och kan tvättas i maskin. Redan efter fem användningar är påsen mer miljövänlig än den vanliga engångsplastpåsen. Påsen finns tillgänglig i samtliga Lidl-butiker och kostar 14,90 kronor för en förpackning om två. Påsen väger 8 gram och vikten dras bort i kassan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil