Ny flergångspåse från Lidl

Lidl lanserar en enligt kedjan miljövänlig och slitstark flergångspåse för frukt och grönt. | Foto: Lidl
Lidl satsar på en flergångspåse för frukt och grönt för att minska plastanvändningen. Påsen är tillverkad av 100 procent återvunnen polyester.

Lidl Sverige tar nu nästa steg för minskad plastanvändning och lanserar en återanvändningsbar påse för frukt och grönt. Flergångspåsen är tillverkad av 100 procent återvunnen polyester och går att tvätta i maskin.

Under 2018 lanserade Lidl en global plaststrategi med målet att minska plastanvändningen med 20 procent till 2025.
Sedan dess har man bland annat fasat ut all engångsplast ur butikerna.

1 maj träder en ny plastskatt i kraft, vilket innebär en prishöjning på plastbärkassar och de tunna påsarna för frukt och grönt. Som ett alternativ till de tunna påsarna lanserar Lidl nu en återanvändningsbar påse i polyester som gör det enklare för kunder som vill göra hållbara val och minska plastanvändningen.

– Att minska användningen av plast är en central del i vår hållbarhetsstrategi. Bland det viktigaste vi kan göra är att ge våra kunder möjlighet att göra bra val och guida dem till mer hållbara alternativ, säger Lidls hållbarhetschef Miriam Thunborg.

Fakta/Lidls flergångspåse
Påsen är slitstark, är tillverkad i 100 procent återvunnen polyester och kan tvättas i maskin. Redan efter fem användningar är påsen mer miljövänlig än den vanliga engångsplastpåsen. Påsen finns tillgänglig i samtliga Lidl-butiker och kostar 14,90 kronor för en förpackning om två. Påsen väger 8 gram och vikten dras bort i kassan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil