Hellofresh vägrar att uppge storlek på svinn

Hellofresh vägrar att uppge storlek på svinn
Foto: HelloFresh
Tyska Hellofresh, som idag omsätter 362 miljoner kr på sina matkassar i Sverige och Danmark, anklagas nu för omfattande matsvinn.

Tyska Hellofresh, som idag omsätter 362 miljoner kr på sina matkassar i Sverige och Danmark, anklagas nu för omfattande matsvinn.

Tyska matkasseföretaget Hellofresh startade sin verksamhet i Sverige 2019 och har sin bas på Foodhills i Bjuv.
Där jobbar idag drygt 500 personer med att packa maten och idag omsätter Hellofresh 362 miljoner kr på årsbasis i Sverige och Danmark.

Företaget har markant profilerat sig på att ha en hållbarhetsprofil och på att minska matsvinnet. Så här skriver man exempelvis i sin marknadsföring;

”Genom att skicka ut exakt rätt mängd ingredienser i våra matkassar kan vi skära ner matsvinnet med så mycket som 60 procent. Bättre för dig, bättre för planeten.”
”Vi köper bara in de ingredienser du beställer och levererar de i exakta mängder, vilket minskar matsvinnet med upp till 21 procent per måltid.”

Nu har sydsvenskan.se publicerat ett reportage om det matsvinn som uppstår hos Hellofresh i Bjuv där 500-600 ton mat och råvaror passerar varje vecka.
Enligt anställda som uttalar sig i reportaget slängs ”minst ett ton mat i veckan” och blir matavfall och dessutom sorterar man inte det som slängs så att återvinningen kan bli effektiv.

Från Hellofreshs sida vägrar man att kommentera storleken på det matsvinn som uppstår i den egna verksamheten.
När Sydsvenskan efter flera månader får en person från företagets kommunikationsavdelning att svara på frågor, vill man inte uppge någon storlek på matsvinnet eller uppgiften om ett ton i veckan eller mer som slängs.

– Vi kommenterar inte den siffran. Ha i åtanke att cirka 500-600 ton mat och förpackningar lämnar anläggningen i Bjuv varje vecka. Sett i relation till det är det väldigt lite, säger Saskia Leisewitz från Hellofresh.
När det gäller att sortera avfallet ska man bli bättre, säger Leisewitz.
– Med tanke på att vi startade för bara två år sedan och har växt med 5 000 procent har vi huvudsakligen prioriterat att våra kunder ska få sina matlådor i tid. Vi håller för närvarande på att ändra vårt avfallshanteringssystem i Bjuv, säger Saskia Leisewitz till sydsvenskan.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil