Isländska Vaxa satsar i Sverige

BILD: Food & Friends Oscar Uhrström, VD VÄXA odling i Sverige AB.

Isländska företaget Vaxa etablerar sig nu på den svenska marknaden för frukt och grönt. Som Växa vill man göra Sverige mer självförsörjande.

Det isländska företaget Vax gör entré på den svenska marknaden för att möta efterfrågan på svenskodlad mat, året om – helt säsongsoberoende, skriver man i en pressrelease.
Vaxa har sedan 2017 odlat högkvalitativa grödor inomhus med modern kontrollerad odlingsteknik på Island. Nu expanderar företaget med ambitionen att erbjuda fler svenskar smakfulla produkter som minskar matsvinnet, påpekar man.

– Vi är mycket förväntansfulla över att introducera Växa i Sverige för att erbjuda goda, smakrika grönsaker med längre hållbarhet. Sedan starten på Island har vi fokuserat på att bygga upp kompetens kring nya och utvecklade smaker inom en kategori där inspiration och nya smakupplevelser är ett välkomnat inslag. Med expansionen vill vi utveckla den svenska marknaden och målet är att göra landet mer självförsörjande på fler smakrika grönsaker, säger Oscar Uhrström, VD VÄXA odling i Sverige AB.

 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil