Isländska Vaxa satsar i Sverige

BILD: Food & Friends Oscar Uhrström, VD VÄXA odling i Sverige AB.

Isländska företaget Vaxa etablerar sig nu på den svenska marknaden för frukt och grönt. Som Växa vill man göra Sverige mer självförsörjande.

Det isländska företaget Vax gör entré på den svenska marknaden för att möta efterfrågan på svenskodlad mat, året om – helt säsongsoberoende, skriver man i en pressrelease.
Vaxa har sedan 2017 odlat högkvalitativa grödor inomhus med modern kontrollerad odlingsteknik på Island. Nu expanderar företaget med ambitionen att erbjuda fler svenskar smakfulla produkter som minskar matsvinnet, påpekar man.

– Vi är mycket förväntansfulla över att introducera Växa i Sverige för att erbjuda goda, smakrika grönsaker med längre hållbarhet. Sedan starten på Island har vi fokuserat på att bygga upp kompetens kring nya och utvecklade smaker inom en kategori där inspiration och nya smakupplevelser är ett välkomnat inslag. Med expansionen vill vi utveckla den svenska marknaden och målet är att göra landet mer självförsörjande på fler smakrika grönsaker, säger Oscar Uhrström, VD VÄXA odling i Sverige AB.

 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil