Få vågar kritisera Kinas H&M-bojkott

Få vågar kritisera Kinas H&M-bojkott
Foto: Mostphotos
Den kinesiska diktaturen bojkottar H&M i Kina. Flera företag drabbas men få vågar protestera. Svensk handel och Svenskt näringsliv tiger exempelvis.

Den kinesiska diktaturen bojkottar H&M i Kina. Flera företag drabbas men få vågar protestera. Svensk handel och Svenskt näringsliv tiger exempelvis.

Det är diskussionen kring mänskliga rättigheter och krav på att inte köpa bomull från Kina som fått H&M att hamna i skottgluggen när den kinesiska diktaturen går till motattack.
Resultatet har blivit en bojkott av H&M i Kina för att markera vad som händer om man på något sätt över huvud taget markerar mot världens största och mäktigaste diktatur.

Nu skriver SvD om hur det är fler som duckar och inte vågar ställa sig på den fria världens och, i det här fallet, H&M:s sida trots att den bojkott som drabbar det företaget i nästa skede kan drabba andra.
SvD konstaterar att Svenskt näringsliv och Svensk handel duckar i ärendet liksom H&M:s ledning själv och dessutom de två närmast ansvariga ministrarna, Ann Linde och Anna Hallberg.

Samtidigt protesterar företrädare för M, C och V mot det kinesiska agerandet.
– Det är en tydlig signal från kommunistregimen att man inte tål kritik och att man försöker jobba för att tysta den internationella opinionen på samma sätt som man tystar den interna, säger Kerstin Lundgren, utrikespolitisk talesperson i Centerpartiet.

Hon konstaterar att flera företag, exempelvis H&M och Nike, nu kommer i kläm.
Flera personer drar dessutom paralleller till hur den kinesiska diktaturen agerat mot australiensiska vinproducenter och mot Norge efter att regimkritikern Liu Xiaobo fick Nobels fredspris 2010.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil