Få vågar kritisera Kinas H&M-bojkott

Få vågar kritisera Kinas H&M-bojkott
Foto: Mostphotos
Den kinesiska diktaturen bojkottar H&M i Kina. Flera företag drabbas men få vågar protestera. Svensk handel och Svenskt näringsliv tiger exempelvis.

Den kinesiska diktaturen bojkottar H&M i Kina. Flera företag drabbas men få vågar protestera. Svensk handel och Svenskt näringsliv tiger exempelvis.

Det är diskussionen kring mänskliga rättigheter och krav på att inte köpa bomull från Kina som fått H&M att hamna i skottgluggen när den kinesiska diktaturen går till motattack.
Resultatet har blivit en bojkott av H&M i Kina för att markera vad som händer om man på något sätt över huvud taget markerar mot världens största och mäktigaste diktatur.

Nu skriver SvD om hur det är fler som duckar och inte vågar ställa sig på den fria världens och, i det här fallet, H&M:s sida trots att den bojkott som drabbar det företaget i nästa skede kan drabba andra.
SvD konstaterar att Svenskt näringsliv och Svensk handel duckar i ärendet liksom H&M:s ledning själv och dessutom de två närmast ansvariga ministrarna, Ann Linde och Anna Hallberg.

Samtidigt protesterar företrädare för M, C och V mot det kinesiska agerandet.
– Det är en tydlig signal från kommunistregimen att man inte tål kritik och att man försöker jobba för att tysta den internationella opinionen på samma sätt som man tystar den interna, säger Kerstin Lundgren, utrikespolitisk talesperson i Centerpartiet.

Hon konstaterar att flera företag, exempelvis H&M och Nike, nu kommer i kläm.
Flera personer drar dessutom paralleller till hur den kinesiska diktaturen agerat mot australiensiska vinproducenter och mot Norge efter att regimkritikern Liu Xiaobo fick Nobels fredspris 2010.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil