Få vågar kritisera Kinas H&M-bojkott

Få vågar kritisera Kinas H&M-bojkott
Foto: Mostphotos
Den kinesiska diktaturen bojkottar H&M i Kina. Flera företag drabbas men få vågar protestera. Svensk handel och Svenskt näringsliv tiger exempelvis.

Den kinesiska diktaturen bojkottar H&M i Kina. Flera företag drabbas men få vågar protestera. Svensk handel och Svenskt näringsliv tiger exempelvis.

Det är diskussionen kring mänskliga rättigheter och krav på att inte köpa bomull från Kina som fått H&M att hamna i skottgluggen när den kinesiska diktaturen går till motattack.
Resultatet har blivit en bojkott av H&M i Kina för att markera vad som händer om man på något sätt över huvud taget markerar mot världens största och mäktigaste diktatur.

Nu skriver SvD om hur det är fler som duckar och inte vågar ställa sig på den fria världens och, i det här fallet, H&M:s sida trots att den bojkott som drabbar det företaget i nästa skede kan drabba andra.
SvD konstaterar att Svenskt näringsliv och Svensk handel duckar i ärendet liksom H&M:s ledning själv och dessutom de två närmast ansvariga ministrarna, Ann Linde och Anna Hallberg.

Samtidigt protesterar företrädare för M, C och V mot det kinesiska agerandet.
– Det är en tydlig signal från kommunistregimen att man inte tål kritik och att man försöker jobba för att tysta den internationella opinionen på samma sätt som man tystar den interna, säger Kerstin Lundgren, utrikespolitisk talesperson i Centerpartiet.

Hon konstaterar att flera företag, exempelvis H&M och Nike, nu kommer i kläm.
Flera personer drar dessutom paralleller till hur den kinesiska diktaturen agerat mot australiensiska vinproducenter och mot Norge efter att regimkritikern Liu Xiaobo fick Nobels fredspris 2010.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil