Solceller till tre nya Willys-butiker på gång

Solceller till tre nya Willys-butiker på gång
Willys utökar satsningen på solceller – tre nya anläggningar tas i bruk under året. Foto: Pressbild Willys
Willys fortsätter satsa på solcellsanläggningar för eget bruk och har nu tecknat avtal med Trophi fastighets AB om anläggningar vid tre nya butiker.

Willys fortsätter satsa på solcellsanläggningar för eget bruk och har nu tecknat avtal med Trophi fastighets AB om anläggningar vid tre nya butiker.

Willys fortsätter satsa på solcellsanläggningar för eget bruk, och har alltså tecknat avtal med Trophi fastighets AB om solcellsanläggningar för ytterligare tre Willys-butiker.
De uppförs och driftsätts under 2021 och kommer att producera el motsvarande årsförbrukningen av el för 125 villor.

Det är Willys butiker i Trollhättan, Sandviken och Köping som nu får solceller för eget bruk installerade på sina butikstak.
Därmed förstärks Willys och Axfoods satsning på att ställa om till mer klimatsmarta energikällor.

– Vi fortsätter vår satsning på ett grönare butiksbestånd, där vår målsättning är att ha solcellsanläggningar på 25 procent av lämpliga butikstak. Redan idag kommer all el vi köper till butikerna från förnybara källor, men att en del av elen dessutom produceras på våra egna tak är naturligtvis ännu bättre, säger Thomas Evertsson, vd för Willys.

Solcellerna är snart färdigställda, och de beräknas att tas i drift under 2021. Storleken på anläggningarna varierar.
De kommer att producera mellan 203 000 och 210 000 kWh per år, eller totalt 622 000 kWh per år. Det motsvarar den årliga elförbrukningen för 125 villor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil