Solceller till tre nya Willys-butiker på gång

Solceller till tre nya Willys-butiker på gång
Willys utökar satsningen på solceller – tre nya anläggningar tas i bruk under året. Foto: Pressbild Willys
Willys fortsätter satsa på solcellsanläggningar för eget bruk och har nu tecknat avtal med Trophi fastighets AB om anläggningar vid tre nya butiker.

Willys fortsätter satsa på solcellsanläggningar för eget bruk och har nu tecknat avtal med Trophi fastighets AB om anläggningar vid tre nya butiker.

Willys fortsätter satsa på solcellsanläggningar för eget bruk, och har alltså tecknat avtal med Trophi fastighets AB om solcellsanläggningar för ytterligare tre Willys-butiker.
De uppförs och driftsätts under 2021 och kommer att producera el motsvarande årsförbrukningen av el för 125 villor.

Det är Willys butiker i Trollhättan, Sandviken och Köping som nu får solceller för eget bruk installerade på sina butikstak.
Därmed förstärks Willys och Axfoods satsning på att ställa om till mer klimatsmarta energikällor.

– Vi fortsätter vår satsning på ett grönare butiksbestånd, där vår målsättning är att ha solcellsanläggningar på 25 procent av lämpliga butikstak. Redan idag kommer all el vi köper till butikerna från förnybara källor, men att en del av elen dessutom produceras på våra egna tak är naturligtvis ännu bättre, säger Thomas Evertsson, vd för Willys.

Solcellerna är snart färdigställda, och de beräknas att tas i drift under 2021. Storleken på anläggningarna varierar.
De kommer att producera mellan 203 000 och 210 000 kWh per år, eller totalt 622 000 kWh per år. Det motsvarar den årliga elförbrukningen för 125 villor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil