Tegnell och Sjöstedt julens favoriter

Tegnell och Sjöstedt julens favoriter
Foto: Pressbild Folkhälsomyndigheten
En känd svensk person vid julbordet hemma? I så fall är Anders Tegnell den mest önskade. Tvåan? Mer överraskande förre vänsterledaren Jonas Sjöstedt.

En känd svensk person vid julbordet hemma? I så fall är Anders Tegnell den mest önskade. Tvåan? Mer överraskande förre vänsterledaren Jonas Sjöstedt.

Det är Livsmedelsföretagen som gjort en stor undersökning inför julen 2020 och man har bland annat frågat ”Vilken känd svensk person som har varit aktuell under senaste året skulle du helst bjuda in till ditt julbord?”

Att det detta år skulle bli Anders Tegnell som toppar den listan är inte särskilt förvånande.

Då är istället tvåan möjligen mer överraskande. Det är nyss avgångne vänsterledaren Jonas Sjöstedt som är de svarandes näst mest önskade julbordssällskap.

Kanske är det Karl-Bertil Jonssons ande som sprider sig redan ett antal veckor före julen?

Carina Bergfeldt, Sven Melander och Anders Hansen hamnar på platserna 3-5 och om inte annat kan man ju notera att fyra av de fem topplatserna på listan intas av män.

– Även om jag tror att de flesta helst av allt skulle vilja slippa prata mer om coronamutationer, smittspridningsteorier eller ytterligare restriktioner, kan jag förstå att man gärna skulle bjuda in årets i särklass mest omtalade svensk till sitt julbordsfirande, säger Livsmedelsföretagens kommunikationschef Jimmy Sandell som tillsammans med organisationens vd presenterade undersökningen.

Han kunde samtidigt konstatera att det mest frekventa svaret på den aktuella frågan var ”Ingen”, att alltså bara ha de sina omkring sig vid jul.

– Det vanligaste svaret på frågan är faktiskt ”Ingen”, något jag tror att Anders Tegnell uppskattar och som inte är så konstigt. Julen är en tid som man först och främst vill fira med nära och kära, särskilt i år, sade Jimmy Sandell.

Fakta/Vilken känd svensk person som har varit aktuell under senaste året skulle du helst bjuda in till ditt julbord?
1. Anders Tegnell 9 %
2. Jonas Sjöstedt 8 %
3. Carina Bergfeldt 8 %
4. Sven Melander 7 %
5. Anders Hansen 5 %
(Källa Livsmedelsföretagen)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil