Kaffesump kan bli tyskt toalettpapper

Foto TrendPublishingContent/MostPhotos
Kaffesump kan få ett nytt användningsområde när ett tyskt krisande toapappersföretag vill använda det som råvara i toalettpapper.

Stigande energipriser är ett problem. Ökade utgifter för pappersmassa är ett annat. Och för de tyska företagen i branschen är de här problemen stora och delvis akuta.
Nu har toapappersföretaget Hakle hittat en väg ut ur eländet – kaffesump. 

Bolaget har inlett en provtilverkning av toapapper i fabriken i Düsseldorf där ambitionen är att 20-25 procent av toalettpappret ska bestå av kaffesump.

Hakle har haft en tuff tid ekonomiskt de senaste åren, även om pandemiårens hamstring av toapapper gjorde att efterfrågan sköt i höjden då.
Efter pandemin har dock företaget hamnat i ett besvärligt läge och haft svårt att betala sina skulder.
Frågan är nu om kaffesump i toapapper är en del av lösningen på de bekymren – eller om man lika gärna kan spola (ned) hela idén.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil