Kaffesump kan bli tyskt toalettpapper

Foto TrendPublishingContent/MostPhotos
Kaffesump kan få ett nytt användningsområde när ett tyskt krisande toapappersföretag vill använda det som råvara i toalettpapper.

Stigande energipriser är ett problem. Ökade utgifter för pappersmassa är ett annat. Och för de tyska företagen i branschen är de här problemen stora och delvis akuta.
Nu har toapappersföretaget Hakle hittat en väg ut ur eländet – kaffesump. 

Bolaget har inlett en provtilverkning av toapapper i fabriken i Düsseldorf där ambitionen är att 20-25 procent av toalettpappret ska bestå av kaffesump.

Hakle har haft en tuff tid ekonomiskt de senaste åren, även om pandemiårens hamstring av toapapper gjorde att efterfrågan sköt i höjden då.
Efter pandemin har dock företaget hamnat i ett besvärligt läge och haft svårt att betala sina skulder.
Frågan är nu om kaffesump i toapapper är en del av lösningen på de bekymren – eller om man lika gärna kan spola (ned) hela idén.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil