Byter till mer klimatvänlig förpackning

Byter till mer klimatvänlig förpackning
En ny tunnare påse för riven ost är ett nytt initiativ hos Västerbottensost. Foto: Pressbild
Västerbottensost fortsätter att arbete med klimatfrågor. Nu med en tunnare påse för riven ost som minskar plastanvändningen rejält.

Västerbottensost fortsätter att arbete med klimatfrågor. Nu med en tunnare påse för riven ost som minskar plastanvändningen rejält.

Den nya förpackningen minskar mängden plast med 25 procent och minskar samtidigt koldioxidutsläppen med 40 ton tack vare ett nytt mer klimatvänligt material, skriver Västerbottensost.
– Jag är otroligt glad och stolt att vi nu kan presentera en ny typ av förpackning som gör skillnad, säger Lina Jonsson hos Västerbottensost.

Med det nya förpackningsmaterialet minskar Västerbottensost alltså sina koldioxidutsläpp med 40 ton årligen. 40 ton koldioxidutsläpp motsvarar ca 350 resor med tung lastbil och släp på sträckan Stockholm till Paris.

Under 2020 minskade Västerbottensost höjden på sina påsar av riven ost 150g och 300g som ett första steg mot hållbarare förpackningar.
Bytet till en tunnare påse i monoplast är ytterligare ett steg i en ambitiös plan om att uppnå 100 % materialåtervinningsbar plast till 2025 i enlighet med Dagligvaruhandelns plastinitiativ.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil