Två svenska helgfavoriter möts i sommarens kanske mest oväntade chipsnyhet – OLW Schysst Käk Kebab & Vitlök.
Den heta kebabtrenden fortsätter att bre ut sig – nu även i snackshyllan. I ett nytt samarbete lanserar OLW och Schysst Käk ett grovräfflat chips med smak av kryddig kebab och krämig vitlökssås – inspirerat av Schysst Käks populära vitlökskebabsås.
Sedan lanseringen av konceptet Hemmakebab 2018 har Schysst Käk etablerat sig som en stark utmanare till texmex på middagsbordet – framför allt bland barnfamiljer. Att kombinera kebab med chips är därför ingen slump.
– Snacka om att ge helgen extra allt! Sveriges fredagsmys nummer ett och Sveriges nya helgmatsfavorit är en grym kombination. När OLW hörde av sig sa vi ja direkt. Nu, med resultatet i chipsskålen, kunde jag inte vara gladare – krispigt, kebabigt och sjukt gott, säger Amir Kheirmand, vd och grundare av Schysst Käk.
Kryddigt och krämigt – utan kött
Den nya chipsprodukten bygger på en smakrik men balanserad profil, framtagen utan att vara stark och utan att innehålla kött. Genom noggrant utvalda kryddor har smaken av kebab och vitlökssås återskapats helt vegetariskt.
– Vi såg en tydlig efterfrågan på nya smaker, framför allt vitlök. När chansen dök upp att samarbeta med Schysst Käk – vars vitlökssås är en av Sveriges mest sålda – kände vi direkt att det här var en perfekt match, säger Therese von Sydow, brand manager på Orkla Snacks Sverige.
En chipsnyhet med hållbar profil
OLW Schysst Käk Kebab & Vitlök lanseras i en ISCC-certifierad påse, där delar av plasten ersatts med återvunnen frityrolja (Used Cooking Oil). Denna lösning minskar mängden fossil plast med upp till 79 %, vilket gör förpackningen till ett mer hållbart val för konsumenten.
Produkten lanseras under sommaren och förväntas bli ett givet inslag i många chipsskålar runt om i landet – med både smak och miljö i åtanke.