Oatly återkallar sås – kan ha metallbitar

Oatly återkallar sås – kan ha metallbitar
Oatly tvingas återkalla produkter som kan innehålla små bitar av metall. Foto: Pressbild Oatly
Oatly inleder en återkallelse av Oatly vaniljsås 250 ml, meddelar man. Orsaken är att såsen kan innehålla små bitar av metall, enligt en pressrelease.

Oatly inleder en återkallelse av Oatly vaniljsås 250 ml, meddelar man. Orsaken är att såsen kan innehålla små bitar av metall, enligt en pressrelease.

Oatly har identifierat ”en liten risk för att vissa produkter skulle kunna innehålla små bitar av metall”, skriver företaget i en pressrelease.
– I förebyggande syfte har företaget beslutat att inleda en återkallelse av ett mindre antal Oatly vaniljsås 250 ml från berörda återförsäljare i Sverige, skriver Oatly.
– Totalt gäller återkallelsen cirka 500 konsumentförpackningar. Oatly har inte mottagit några inrapporterade händelser eller konsumentärenden kopplade till de berörda produkterna, tillägger man.

Oatly säger att man kontaktat sina återförsäljare och att återkallelsen ”hanteras i linje med relevanta föreskrifter och tillsynsorgan”.
Hos Ica gäller återkallelsen Oatly vaniljsås 250 ml med bäst före-datum 5 juni 2022 och hos Axfood samma produkt och samma bäst före-datum.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil