På väg ned innan corona

Hushållens konsumtion minskade med 0,2 procent i januari, enligt SCB, jämfört med månaden innan.
Att krisen i coronasmittans spår kan bli än djupare indikeras av att hushållens konsumtion och restaurangernas försäljning började sjunka redan innan.

Det är statistik från SCB som visar att både hushållens konsumtion och försäljningen på svenska restauranger var på väg ned redan innan vi drabbades av coronasmittan.
Det indikerar att följderna på kort och lång sikt av coronaviruset kan bli djupare och mer långtgående än vad vi tidigare räknat med.

Hushållens konsumtion minskade med 0,2 procent i januari, enligt SCB, jämfört med månaden innan.
Ökningen i konsumtion var 1,6 procent jämfört med januari 2019 vilket kan jämföras med att ökningen i konsumtion i december var 3,1 procent jämfört med föregående års decembermånad.

De svenska restaurangernas försäljningsvolym sjönk med 0,2 procent redan under fjärde kvartalet 2019 jämfört med motsvarande tidsperiod året innan.
Då skiftade utvecklingen beroende på kategori. Nöjesrestauranger ökade försäljningen med 20,2procent, snabbmatsrestauranger med 2,8 procent medan personalrestaurangernas försäljning sjönk med 12,7 procent och trafiknära restaurangers med 9 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil