Klädkedjan i konkurs

Efter 32 år försätts nu The Shirt Factory med nio fysiska butiker i konkurs. | Foto: Pressbild
The Shirt Factory har försatts i konkurs. Kedjan, som idag har nio fysiska butiker, kan dock få se varumärket leva vidare, tror konkursförvaltaren.

Stockholms tingsrätt försatte i fredags, 3 april, The Shirt Factory i konkurs.
Till konkursförvaltare utsågs Lars-Henrik Andersson på Cirio som även har hand om butikskedjans Joys konkurs.

Till Habit säger Andersson att varumärket kan komma att leva vidare men att det då framförallt blir i näthandeln. Idag har kedjan nio fysiska butiker och 28 anställda vilka blir av med sina jobb nu.
– Det finns intresse men det är för tidigt att säga något om det ännu. Om det blir en ny ägare till verksamheten så kan det säkert bli tal om att driva någon eller flera butiker men inte lika många som i dag, säger Andersson till Habit.

Coronapandemin anges som en orsak till konkursen men den ses också i kombination med minskad butiksförsäljning. Nu väntar en utförsäljning som i möjligaste mån ska dirigeras till nätet.

Förutom de nio fysiska butikerna och näthandeln har försäljning i The Shirt Factory skett via ett antal Åhléns-varuhus. Omsättningen uppgick 2018 till strax under 48 miljoner kr och en vinst det år i trakterna av 2 miljoner kr. The Shirt Factory har varit aktivt sedan 1988.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil