Klädkedjan i konkurs

Efter 32 år försätts nu The Shirt Factory med nio fysiska butiker i konkurs. | Foto: Pressbild
The Shirt Factory har försatts i konkurs. Kedjan, som idag har nio fysiska butiker, kan dock få se varumärket leva vidare, tror konkursförvaltaren.

Stockholms tingsrätt försatte i fredags, 3 april, The Shirt Factory i konkurs.
Till konkursförvaltare utsågs Lars-Henrik Andersson på Cirio som även har hand om butikskedjans Joys konkurs.

Till Habit säger Andersson att varumärket kan komma att leva vidare men att det då framförallt blir i näthandeln. Idag har kedjan nio fysiska butiker och 28 anställda vilka blir av med sina jobb nu.
– Det finns intresse men det är för tidigt att säga något om det ännu. Om det blir en ny ägare till verksamheten så kan det säkert bli tal om att driva någon eller flera butiker men inte lika många som i dag, säger Andersson till Habit.

Coronapandemin anges som en orsak till konkursen men den ses också i kombination med minskad butiksförsäljning. Nu väntar en utförsäljning som i möjligaste mån ska dirigeras till nätet.

Förutom de nio fysiska butikerna och näthandeln har försäljning i The Shirt Factory skett via ett antal Åhléns-varuhus. Omsättningen uppgick 2018 till strax under 48 miljoner kr och en vinst det år i trakterna av 2 miljoner kr. The Shirt Factory har varit aktivt sedan 1988.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil