Cancerfonden vill ha läskskatt

Cancerfondens kontor på David Bagares gata i Stockholm. | Foto från Gamma-Man
Eftersom läsk innehåller mer socker när den säljs i Sverige än i andra länder vore en läskskatt en bra idé, anser Cancerfonden i ett nytt förslag.

Organisationen Sveriges konsumenter och Cancerfonden har gjort en ny sammanställning vilken visar att läsk innehåller mer socker när den säljs i Sverige än när den säljs i andra länder.  Därför vore en läskskatt en god idé i arbetet för bättre folkhälsa och minskad fetma, resonerar man. 

En Fanta med apelsinsmak i Sverige innehåller nästan tre gånger mer socker än om motsvarande läsk köps i Storbritannien eller Spanien, visar sammanställningen. 
Mätt i antal sockerbitar innehåller den svenska apelsindrycken 18 sockerbitar jämfört med 7 i Storbritannien.

De svenska sockernivåerna i Fanta är höga även jämfört med våra nordiska grannländer, 12,3 gram per deciliter jämfört med 7,2 gram i Danmark och Finland. 
Även om socker i sig inte är cancerframkallande, menar Cancerfonden att socker är en orsak bakom övervikt och fetma vilket i sin tur ökar risken för cancersjukdomar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil