Klassisk kedja går i konkurs

Foto Pressbild, Indiska
Klassiska kedjan Indiska försätts i konkurs efter att inte ha kunnat hantera sin ekonomiska situation. Stor frustration, säger ägaren Karin Lindahl.

Indiskas styrelse har fattat beslut om att försätta kedjan Indiska i konkurs. Detta sedan Skatteverket inte gått med på Indiskas ansökan om att få göra ytterligare en företagsrekonstruktion för att kunna komma ur sitt ekonomiska läge.

– Indiskas ambition har alltid varit att fortsätta stärka bolagets finansiellt för att betala för de skulder som har uppkommit under Covid-pandemin, vilket vi också har gjort historiskt. Tyvärr har det makroekonomiska klimatet just nu gjort det extremt svårt att få fram en lösning för finansiering, säger vd:n och ägaren Karin Lindahl i en kommentar. 

– Det är med stor frustation jag i dag har tvingats lämna in en konkursansökan. Jag har de senaste fem åren gett Indiska all min vakna tid och alla finansiella resurser jag har. Jag har haft förmånen att leda världens bästa team som vid sidan om mig också har gett allt. Alla nyckeltal går i rätt riktning, vi har 1,2 miljoner fantastiskt lojala kunder och visar trots hot om lågkonjunktur fina tillväxttal månad efter månad. Det är historiska skulder drivna av pandemin som har orsakat problemen, inte verksamheten i sig, säger vd Karin Lindahl i en kommentar. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil