Positivt kvartal 3 i Stockholm city

Positivt kvartal 3 i Stockholm city
Kungsgatan. Foto: City i samverkan
Detaljhandeln i Stockholm city hade en positiv utveckling under det tredje kvartalet 2021, trots att kvartalet var fortsatt präglat av coronapandemin.

Detaljhandeln i Stockholm city hade en positiv utveckling under det tredje kvartalet 2021, trots att kvartalet var fortsatt präglat av coronapandemin.

Det tredje kvartalet 2021 präglades fortfarande av coronapandemin men trots det kunde Stockholm city visa en uppgång för handeln.
Uppgången för sällanköpsvaror i city blev cirka tio procent jämfört med samma period året innan. Detta kan jämföras med restaurangnäringen som ökade med cirka 40 procent.

Det tredje kvartalet 2021 innebar för sällanköpsvaror en positiv återhämtning från låga nivåer samma period året innan.
För andra kvartalet i rad och sedan pandemins effekter på handeln i City startade i slutet av mars förra året, har city utvecklats bättre än externhandeln.

City utvecklades även bättre jämfört med riket som helhet, skriver City i samverkan.
Klädinköpen tog fart igen under både det andra och det tredje kvartalet, vilket har gynnat Stockholm city som har en stor andel beklädnad.

Malmarna ökade med cirka tio procent, vilket var i nivå med City. Sedan pandemin startade har malmarna (med undantag från förra kvartalet) haft en bättre utveckling än City.

Gamla Stan fortsatte att avvika från övriga malmar, det tredje kvartalet 2021 med en betydligt bättre utveckling jämfört med samma period förra året. Gamla Stans uppgång blev cirka 100 procent, övriga malmar ökade med cirka 20 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil