Kan vi handla mer utan förpackningar?

Kan vi handla mer utan förpackningar?
Illustration: Orkla Norge
Kan vi köpa fler vardagsvaror utan att det leder till avfall genom att undvika förpackningar och med leveranser till dörren? Nu ska det undersökas.

Kan vi köpa fler vardagsvaror utan att det leder till avfall genom att undvika förpackningar och med leveranser till dörren? Nu ska det undersökas.

I Norge ska Orkla tillsammans med två andra intressenter utveckla en ny tjänst.
Den bygger på att konsumenter kan köpa produkter utan förpackning och projektet stöd av Handelens miljøfond.

– Plastavfall är en av våra största miljöutmaningar, och en av de viktigaste sakerna vi kan göra är att se till att plasten kommer in i en cirkulär värdekedja, så att den kan användas om och om igen, säger Bård Bringsrud Svensen i Orkla, hos packnet.se.

”Essentials” är samarbetsprojektets namn och där ska man utveckla återanvändningslösningar som gör att människor får dagliga produkter hem enkelt och säkert i en återanvändbar och hållbar förpackning.

– Om tio år tror jag att vi kommer att tycka att det var konstigt att vi använde och kastade en 30 gram plastflaska varje gång vi skulle ha lite mer tvål. Vi måste gå bort från engångsprodukter och Orklas Essentials-tjänst är ett steg i rätt riktning, säger Rasmus Hansson som är chef för Handelens Miljøfond.

– Handelens Miljøfond stöder gärna ett företag som leder vägen. Sådan innovation behövs från alla företag och för tusentals engångsprodukter. För varje ton plast vi inte använder minskar vi koldioxidutsläppen med minst 2,5 ton, för att inte tala om den kullen vi undviker, säger Rasmus Hansson, chef för Handelens Miljøfond.

Läs mer om projektet i Butikstrender 2/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil