Ska flytta charkfabrik från Malmö till Örebro

Ska flytta charkfabrik från Malmö till Örebro
Fabriken i Sköllersta. Foto: Roland Magnusson/ Mostphotos
Finska charkjätten Atria vill lägga ned sin fabrik i Malmö med cirka 180 anställda och tänker flytta hela verksamheten till Sköllersta nära Örebro.

Finska charkjätten Atria vill lägga ned sin fabrik i Malmö med cirka 180 anställda och tänker flytta hela verksamheten till Sköllersta nära Örebro.

Atria förklarar den planerade flytten med att fabriken i Malmö är sliten och för dyr att rusta.
Därför vill man hellre lägga ned den och ställa cirka 180 anställda utan jobb, vilket man meddelat de anställda denna vecka.

– Det här kom plötsligt, det har inte funnits misstankar om något sådant här. Vad jag har hört från fackklubben på företaget så togs informationen emot med bestörtning bland våra medlemmar, säger Benny Kolnby, ombudsman på Livsmedelsarbetareförbundet till sydsvenskan.se. Atria hänvisar även här till slitage och underhållsbehov.
– Det är en gammal fabrik som hade krävt många grundläggande investeringar i dess infrastruktur för att få en modernare produktion, men det vore inte ekonomiskt försvarbart. Planen med Sköllersta, om vi nu flyttar produktionen dit, är det mest effektiva alternativet, säger Jarmo Lindholm, vd för Atria i Sverige, i en kommentar.

Om beslutet står fast även efter förhandlingar kommer fabriken att läggas ned stegvis och produktionen flyttas.
Någon gång under 2023 kommer fabriken att vara helt nedlagd, enligt dagens bedömning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil