”Succéstart” för Plan B outlet

Plan B outlets första butik. | Foto: Pressbild
Plan B outlets första butik i Sverige öppnade i fredags, 10 juli, och fick en succéstart enligt ägarna till konceptet i Österåker i norra Stockholm.

Plan B Outlet presenterar sig som ”Sveriges nya, flexibla outletkoncept”. I fredags, 10 juli, öppnade man sin första butik och de tre veckoslutsdagarna rann en fjärdedel av vad man beräknar en normal månads försäljning in i kassan, skriver företaget i en pressrelease.

– Konceptet byggdes på drygt två veckor och utan en enda krona i marknadsföring strömmade kunderna till butiken och försäljningen överträffade allas förväntningar, menar Plan B outlet som uppenbarligen inte behövde någon plan B.

– Det vi lyckats med är ganska imponerande. På två veckor byggde vi ett helt retailkoncept från grunden och fick snabbt med oss drygt 50 varumärken som tillsammans bildar ett brett och mycket intressant sortiment, anser Fredrik Weisten som är vd och grundare till Retail knowledge och ägare till Space invaders.

– Dagarna innan öppningen skapade vi ett Instagramkonto som snabbt fick mer än 600 följare. Vi har hittills inte lagt en enda krona på marknadsföring om man inte räknar kostnaden på 300 kr för ballongerna till invigningen, fortsätter Weisten.

Under veckan kommer konceptet börja marknadsföras i lokaltidningar samt på sociala medier.
Första butiken är cirka 390 kvadratmeter och ligger på en vältrafikerad plats mellan ÖoB och Stora Coop vid infarten till Åkersberga norr om Stockholm.
Butikens idé är att erbjuda kraftigt rabatterade produkter från kända varumärken inom mode, sport, accessoarer, heminredning och hemelektronik.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil