Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

”Succéstart” för Plan B outlet

Plan B outlets första butik. | Foto: Pressbild
Plan B outlets första butik i Sverige öppnade i fredags, 10 juli, och fick en succéstart enligt ägarna till konceptet i Österåker i norra Stockholm.

Plan B Outlet presenterar sig som ”Sveriges nya, flexibla outletkoncept”. I fredags, 10 juli, öppnade man sin första butik och de tre veckoslutsdagarna rann en fjärdedel av vad man beräknar en normal månads försäljning in i kassan, skriver företaget i en pressrelease.

– Konceptet byggdes på drygt två veckor och utan en enda krona i marknadsföring strömmade kunderna till butiken och försäljningen överträffade allas förväntningar, menar Plan B outlet som uppenbarligen inte behövde någon plan B.

– Det vi lyckats med är ganska imponerande. På två veckor byggde vi ett helt retailkoncept från grunden och fick snabbt med oss drygt 50 varumärken som tillsammans bildar ett brett och mycket intressant sortiment, anser Fredrik Weisten som är vd och grundare till Retail knowledge och ägare till Space invaders.

– Dagarna innan öppningen skapade vi ett Instagramkonto som snabbt fick mer än 600 följare. Vi har hittills inte lagt en enda krona på marknadsföring om man inte räknar kostnaden på 300 kr för ballongerna till invigningen, fortsätter Weisten.

Under veckan kommer konceptet börja marknadsföras i lokaltidningar samt på sociala medier.
Första butiken är cirka 390 kvadratmeter och ligger på en vältrafikerad plats mellan ÖoB och Stora Coop vid infarten till Åkersberga norr om Stockholm.
Butikens idé är att erbjuda kraftigt rabatterade produkter från kända varumärken inom mode, sport, accessoarer, heminredning och hemelektronik.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.