Kollektivavtal tecknat på Söder sportfiske

photo of person holding fishing rod
Photo by Laura Stanley on Pexels.com
Söder sportfiske AB i Stockholm tecknar kollektivavtal för lagret och butiken. Därmed får de anställda samma löner och villkor som andra inom handeln.

För en vecka sedan varslade Handelsanställdas förbund om att lägga ner arbetet på Söder sportfiskes lager i Årsta, Stockholm, från den 21 november, om inte företaget tecknade kollektivavtal. 
De anställda ville ha samma löner och ersättningar som andra i branschen.

Nu är det klart att Söder sportfiske går med i arbetsgivarföreningen Svensk handel och tecknar Svensk handels kollektivavtal. 
Det innebär att de anställda i butiken på Södermalm i Stockholm får Svensk handels butiksavtal (detaljhandelsavtalet) och de anställda på lagret i Årsta får lager- och e-handelsavtalet.Kollektivavtalen träder i kraft från den 1 december vad gäller löner och ersättningar och från den 1 januari när det gäller övriga villkor (till exempel försäkringar), meddelar fackförbundet.
I och med att företaget tecknat kollektivavtal upphävs Handels varsel om att lägga ner arbetet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil