Kollektivavtal tecknat på Söder sportfiske

photo of person holding fishing rod
Photo by Laura Stanley on Pexels.com
Söder sportfiske AB i Stockholm tecknar kollektivavtal för lagret och butiken. Därmed får de anställda samma löner och villkor som andra inom handeln.

För en vecka sedan varslade Handelsanställdas förbund om att lägga ner arbetet på Söder sportfiskes lager i Årsta, Stockholm, från den 21 november, om inte företaget tecknade kollektivavtal. 
De anställda ville ha samma löner och ersättningar som andra i branschen.

Nu är det klart att Söder sportfiske går med i arbetsgivarföreningen Svensk handel och tecknar Svensk handels kollektivavtal. 
Det innebär att de anställda i butiken på Södermalm i Stockholm får Svensk handels butiksavtal (detaljhandelsavtalet) och de anställda på lagret i Årsta får lager- och e-handelsavtalet.Kollektivavtalen träder i kraft från den 1 december vad gäller löner och ersättningar och från den 1 januari när det gäller övriga villkor (till exempel försäkringar), meddelar fackförbundet.
I och med att företaget tecknat kollektivavtal upphävs Handels varsel om att lägga ner arbetet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil