Konsekvenser för försäljning till minderåriga

Sex procent lägre konsumtion 2020
Foto: Mostphotos
När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Teodor Almqvist, pressansvarig på Systembolaget, förklarar att företaget arbetar aktivt för att förhindra att alkohol säljs till minderåriga. En av deras viktigaste åtgärder är att regelbundet utföra kontrollköp för att utvärdera hur effektivt ålderskontrollerna genomförs och för att hålla personalen alert och engagerad i frågan.

Men om det trots förebyggande åtgärder skulle ske att en anställd av misstag säljer alkohol till en minderårig, finns det konsekvenser. Systembolaget följer alkohollagens regler strikt och enligt dessa får ingen under 20 år handla alkohol. Om en anställd bryter mot dessa regler kan det leda till disciplinära åtgärder, som varierar beroende på företagets interna policys och den allvarlighetsgrad som situationen bedöms ha.

Det är viktigt att poängtera att Systembolaget har nolltolerans när det gäller försäljning av alkohol till minderåriga och att de tar sitt ansvar på största allvar för att förebygga sådana situationer. Att säkerställa att ålderskontrollerna genomförs korrekt är en viktig del av deras dagliga arbete för att upprätthålla en säker och ansvarsfull försäljning av alkoholprodukter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil