Matsmart och Fazer i samarbete

I ett samarbete mellan Matsmart och Fazer säljer nu Matsmart åtta ton havreringar som har ett skönhetsfel som påverkar produktens utseende.

I veckan har åtta ton havreringar från Fazer släppts till försäljning hos Matsmart på grund av ett skönhetsfel.
– Det är en räddningsaktion som ger en jättevinst för miljön. Matsvinn står för fem gånger mer koldioxidutsläpp än världens alla flyg, säger Josefin Fridstrand, Sverigechef hos Matsmart.

Bakgrunden är att man på Fazer kvarns produktionsanläggning i Lidköping upptäckte att en jätteladdning med havreringar råkat få en felaktig ingrediens; ljust kornmaltextrakt istället för mörkt kornmaltextrakt.
Tyvärr gör den här typen av skönhetsfel att det inte blir möjligt att sälja varorna till vanliga butiker. Och det är olyckligt. Särskilt i det här fallet, när det handlade om åttaton, eller nära 60 pallar med flingpaket som skulle förbli oätna, skriver Matsmart.

– Det här är verkligen ett exempel på prima vara, jättefina produkter som på grund av ett misstag blir osäljbara. Det sista man vill i ett sådant här läge är att produkterna ska bli foder – det är ju bra livsmedel, säger Fazer kvarns Otto Andersson som berättar att man tog kontakt med Matsmart och snabbt riggade ett samarbete.

– Våra kunder är vana maträddare och kommer helt säkert att vilja vara med och ta hand om havreringarna, tror Matsmarts Josefin Fridstrand.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil