Matsmart och Fazer i samarbete

I veckan har åtta ton havreringar från Fazer släppts till försäljning hos Matsmart på grund av ett skönhetsfel.
– Det är en räddningsaktion som ger en jättevinst för miljön. Matsvinn står för fem gånger mer koldioxidutsläpp än världens alla flyg, säger Josefin Fridstrand, Sverigechef hos Matsmart.

Bakgrunden är att man på Fazer kvarns produktionsanläggning i Lidköping upptäckte att en jätteladdning med havreringar råkat få en felaktig ingrediens; ljust kornmaltextrakt istället för mörkt kornmaltextrakt.
Tyvärr gör den här typen av skönhetsfel att det inte blir möjligt att sälja varorna till vanliga butiker. Och det är olyckligt. Särskilt i det här fallet, när det handlade om åttaton, eller nära 60 pallar med flingpaket som skulle förbli oätna, skriver Matsmart.

– Det här är verkligen ett exempel på prima vara, jättefina produkter som på grund av ett misstag blir osäljbara. Det sista man vill i ett sådant här läge är att produkterna ska bli foder – det är ju bra livsmedel, säger Fazer kvarns Otto Andersson som berättar att man tog kontakt med Matsmart och snabbt riggade ett samarbete.

– Våra kunder är vana maträddare och kommer helt säkert att vilja vara med och ta hand om havreringarna, tror Matsmarts Josefin Fridstrand.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

Juridiken i julhandeln

Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt… I julhandeln ökar frågorna om juridiken kring julklapparna. Vi reder ut de vanligaste juridiska frågorna tillsammans med Familjens Jurist.

Ica återkallar felmärkt kallrökt lax

Ica återkallar felmärkt kallrökt lax

Ica återkallar Ica kallrökt lax skivad 150 gram. Det gör man efter att ha upptäckt att förpackningen blivit märkt med fel bäst före-datum.

1,3 miljoner paket på ett dygn

1,3 miljoner paket på ett dygn

Det är ett nytt rekord för Postnord. Nästan 1,3 miljoner paket under ett dygn är facit efter senaste Black friday, 25 procent upp gentemot förra året.

Avtal klart för Coops nya centrallager

Avtal klart för Coops nya centrallager

Nu har Coop logistik AB formellt skrivit avtal med kapitalförvaltningsbolaget DWS kring Coops nya centrallager vilket byggs i Eskilstuna logistikpark.

”Oväntad ökad konkurrenskraft”

”Oväntad ökad konkurrenskraft”

Trots konjunkturnedgång och en stark krona anser svenska livsmedelsproducenter att svenska livsmedel ökat i konkurrenskraft under tredje kvartalet.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.