Matsmart och Fazer i samarbete

I ett samarbete mellan Matsmart och Fazer säljer nu Matsmart åtta ton havreringar som har ett skönhetsfel som påverkar produktens utseende.

I veckan har åtta ton havreringar från Fazer släppts till försäljning hos Matsmart på grund av ett skönhetsfel.
– Det är en räddningsaktion som ger en jättevinst för miljön. Matsvinn står för fem gånger mer koldioxidutsläpp än världens alla flyg, säger Josefin Fridstrand, Sverigechef hos Matsmart.

Bakgrunden är att man på Fazer kvarns produktionsanläggning i Lidköping upptäckte att en jätteladdning med havreringar råkat få en felaktig ingrediens; ljust kornmaltextrakt istället för mörkt kornmaltextrakt.
Tyvärr gör den här typen av skönhetsfel att det inte blir möjligt att sälja varorna till vanliga butiker. Och det är olyckligt. Särskilt i det här fallet, när det handlade om åttaton, eller nära 60 pallar med flingpaket som skulle förbli oätna, skriver Matsmart.

– Det här är verkligen ett exempel på prima vara, jättefina produkter som på grund av ett misstag blir osäljbara. Det sista man vill i ett sådant här läge är att produkterna ska bli foder – det är ju bra livsmedel, säger Fazer kvarns Otto Andersson som berättar att man tog kontakt med Matsmart och snabbt riggade ett samarbete.

– Våra kunder är vana maträddare och kommer helt säkert att vilja vara med och ta hand om havreringarna, tror Matsmarts Josefin Fridstrand.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil