Guldfågeln går som tåget

En riktigt stark vår och sommar rapporterar Guldfågeln denna coronaera. | Foto av Trullsa
En stark sommarförsäljning rapporterar Guldfågeln, som är tvåa i storlek på den svenska kycklingmarknaden. Siktet är ställt på 5-7 procent upp i år.

En riktigt stark vår och sommar rapporterar Guldfågeln denna coronaera.
Normalt säljer man en femtedel av sina kycklingprodukter till restaurangföretag och där har tappet förstås varit stort i coronapandemins spår.

Nu har restaurangförsäljningen ”till 80 procent” kommit tillbaka för Guldfågeln samtidigt som den privata konsumtionen stigit för företagets produkter.
Det gör att vd Peter Andersson räknar med en tillväxt på 5-7 procent för 2020 och mer långsiktigt på 3-5 procent.

– Trenderna att svensken äter mer kyckling och då helst svensk kyckling har förstärkts i krisen. Det gynnar oss, säger Peter Andersson till di.se.
Nu ser han och företaget framåt med optimism, bland annat efter stora satsningar de senaste åren.

– Vi har investerat stora summor i våra anläggningar de senaste fem åren för att öka kapaciteten vilket har tärt på vinsten. Men det är nu avklarat och att få upp vinstmarginalen är högt prioriterat, konstaterar Peter Andersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil