Inbrott på Coop och uppeldat utedass

Det har skett inbrott på Coop i Skövde.(bilden har inget med brottet att göra) | Foto av Bengt Hultqvist
Ett inbrott hos Coop på Nolhagavägen i Skövde – och lite annat som äggkastning och ett uppeldat utedass i Skultorp, allt nu hos tingsrätten i Skövde.

Sju ungdomar har nu dömts för en palett av brott där inbrott i en butik ingår på repertoaren.
Tre av de åtalade har nämligen dömts för att ha tagit sig in på Coop vid Nolhagavägen i Skövde en natt och där stulit kex och godis.

Men de sju ungdomarna, födda 2003 och 2004, har stått åtalade för mer än så. Det har totalt handlat om brottsrubriceringar som skadegörelse, stöld och ofredande. Mer konkret har septetten förutom inbrottet även bränt upp ett utedass vid skolskogen i Skultorp, begått skadegörelse mot maskiner vid Frostaliden och dessutom kastat ägg mot bostadshus.

I samband med skadegörelse vid Sjötorpasjön i Skultorp ska tre av de sju ha tänt eld på en båt och dessutom eldat upp ett utedass.
För att i någon mån underlätta polisens arbete har de själva filmat händelsen.

De åtalade sju har nu dömts av Skaraborgs tingsrätt för stöld, skadegörelse och/eller ofredande (äggkastningen mot bostadshus).
Straffet blir ungdomstjänst på 25-35 timmar, i några fall även ungdomsvård samt olika utdömda skadestånd där Skövde kommun ska ersättas för det uppeldade utedasset med drygt 12 000 kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil