Köpet av Spares är nu genomfört

Foto Pressbild
Clas Ohlson meddelar att köpet av Spares Europe nu är genomfört till fullo, en affär som ”stärker Clas Ohlsons kärnaffär” enligt företaget.

Clas Ohlson AB har nu slutfört det tidigare annonserade förvärvet av Spares Europe, meddelar företaget i en pressrelease.
Spares är ett företag inom reservdelar och tillbehör för elektronikprodukter samt batterier.

”Förvärvet stärker Clas Ohlsons kärnaffär, bedöms bidra positivt till vinst per aktie från och med tillträde och skapar nya tillväxtmöjligheter inom ett växande marknadssegment”, skriver företaget.

Spares har sedan starten 2012 vuxit med lönsamhet genom att vara väl positionerat på den växande marknaden för reservdelar och återanvändning av elektronik, samt mot skiftet till batteridrivna produkter.
Med tillgång till mer än fem miljoner reservdelar, batterier till 200 000 elektroniska apparater och ett fokus på prisvärdhet och relevans har bolaget etablerat ett högt förtroende bland sina privat- och företagskunder, enligt Clas Ohlson.

Clas Ohlson meddelade den 2 oktober 2023 att bolaget ingått avtal om att förvärva cirka 91 % av aktierna i Spares Europe AB.
Samtliga villkor för transaktionen, inklusive regulatoriska godkännanden från konkurrensmyndigheter, har nu uppfyllts och transaktionen har därmed kunnat slutföras.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil