Delningsekonomi blir en allt starkare trend

Delningsekonomi blir en allt starkare trend
När man ser det lite grann så här från ovan…så blir delningsekonomi allt mer populärt. Foto: Pressbild Freetrailer
Delningsekonomiska tjänster fortsätter stiga i popularitet hos svenskarna, hävdar delningsföretaget Freetrailer och hänvisar till flera nya trender.

Delningsekonomiska tjänster fortsätter stiga i popularitet hos svenskarna, hävdar delningsföretaget Freetrailer och hänvisar till flera nya trender.

Delningsekonomiska trender växer och är här för att stanna, menar Freetrailer som sedan 2004 och med start i Danmark arbetat med fenomenet.
Nu ser man tre trender som är starka och som man ser som både bestående och växande.

Efter bilar, båtar och semesterbostäder ser vi nu en trend när det gäller vardagliga produkter som verktyg, väskor och kläder, menar Freetrailer.
Samma sak när det gäller att låna när man vill och utan att behöva träffa någon då allt går digitalt, något som ökat inte minst under coronaperioden.

Dessutom ser man innovation som på många sätt växer inom delningsekonomi, därAirBnb var en föregångare och där vi nu, exempelvis, ser hur hotellbranschen ger sig in i sektorn genom att upplåta rum för tillfälliga kontor, skapar serviceformat man inte haft tidigare och annat.

– Vi är övertygade om att denna industri bara kommer att fortsätta växa i takt med att fler får upp ögonen för de ekonomiska och miljömässiga fördelar det innebär att låna framför att äga, säger Sara Lyngsöe, marknadschef hos Freetrailer.

Läs mer om de delningsekonomiska trenderna i Butikstrender 2/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil