5,9 procent upp för Ica i april

Bäst under april gick Ica Maxi-butikerna där ökningen var 10,3 procent. | Foto: Roland Magnusson
Försäljningen i Sveriges Ica-butiker steg 5,9 procent under april 2020 jämfört med motsvarande månad 2019. Hos Ica Maxi var ökningen 10,3 procent.

Liksom mars blev även april 2020 en riktigt bra månad för landets 1 270 Ica-butiker. Försäljningen hos Ica totalt landade på nästan 11 miljarder, 10 979 miljoner kr, vilket motsvarar en ökning med 5,9 procent jämfört med april 2020.

Det innebär även en stark ökning för årets fyra första månader totalt. För perioden januari-april har försäljningen stigit med 7,6 procent jämfört med motsvarande tertial 2019. Totalt innebär det en försäljning under perioden på 41,4 miljarder kr.

Bäst under april gick Ica Maxi-butikerna där ökningen var 10,3 procent. Även Ica Kvantum hade en stark månad med ett plus på 7,3 procent. Det är också de två kategorierna som gått bäst under hela perioden. 10,6 procent upp för Maxi och 8,4 för Kvantum är siffrorna för januari-april.

Ica Nära plussade på försäljningen med 4,2 procent i april och Ica Supermarket stod nästan still med en ökning med endast 0,8 procent under årets fjärde månad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil