Minskad konsumtion under Ramadan i år

Minskad konsumtion under Ramadan i år
Foto: Mostphotos
Revolut visar i en ny statistik att dess svenska användare i år konsumerar betydligt lägre på restaurang under Ramadan än under 2020.

Revolut visar i en ny statistik att dess svenska användare i år konsumerar betydligt lägre på restaurang under Ramadan än under 2020.

Revolut har 180 000 svenska användare, motsvarande 1,8 procent av befolkningen.
Nu redovisar man data för de två första veckorna av Ramadan i år jämfört med motsvarande period 2020 och 2019.

Det visar sig då att minskningen är omfattande. Revoluts användare har lagt 43 procent mindre i totalt belopp på restaurang under Ramadans två första veckor jämfört med förra året.

Ramadan är vanligtvis en viktig period för restaurangägare då många väljer att bryta fastan på restaurang tillsammans med vänner och familj.
I år är förhållandena i Sverige under fastemånaden annorlunda på grund av corona-restriktionerna som säger att serveringsställen ska stänga klockan 20:30 för gäster.

Högtiden som i år inleddes den 13 april pågår under en månads tid och firas ut med start på kvällen den 12 maj med festligheterna eid al-fitr.
Bland annat DN har rapporterat om hur restaurangägare drabbas av corona-restriktionerna mot restaurangbranschen.

Om jämförelsen med 2020 visar att Revoluts användare lägger 43 procent mindre på restaurang i år jämfört med 2020 är jämförelse med 2019 ännu mer brutal.
I den jämförelsen lägger Revoluts användare 90 procent mindre på restaurangbesök i år. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil