[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Kött från Sverige på Lollapalozza 1-3 juli

Svenskt kött på Lollapalooza 2022 | Foto Pressbild
När Lollapalooza öppnar på Gärdet fredag, satsar man i år på ett särskilt område med enbart svenskt kött under festivaldagarna 1-3 juli.

När nu en av Sveriges största musikfestivaler Lollapalooza genomförs på Gärdet i Stockholm 1-3 juli i år är det inte bara en musikfest för hela familjen. 
I år står också maten i fokus. 

Lollapalooza satsar i år på ett särskilt område med garanterat svenskt kött under festivalen. Denna satsning är ett resultat av ett samarbete mellan Lollapalooza, ursprungsmärkningen Från Sverige med märket Kött från Sverige och branschorganisationen Svenskt kött.

– Det är en omvälvande tid vi lever i och aldrig har vi väl haft så stort fokus på vår egen matproduktion som nu. Därför känns det särskilt viktig och rätt att vi i år tillsammans med Lollapalooza och ursprungsmärkningen Från Sverige lyfter fram det svenska köttet och tar ställning för svensk mat, säger Svenskt kötts vd Isabel Moretti.

På den så kallade ”Kullen” kommer Texas Longhorn att bjuda på BBQ där 100 procent av köttet som serveras är svenskt, vilket man lätt kan se genom att titta efter ursprungsmärket Kött från Sverige. 
Märket betyder att det är svenskt kött från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och att varan är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. På området “Kullen” kan du också njuta av musik från flera scener och mysa i en miljö som i en svensk idyll.

– Genom samarbetet med festivalen Lollapalooza och Svenskt kött lyfter vi det svenska köttet och våra svenska mervärden för en fortsatt trygg och hållbar livsmedelsförsörjning i Sverige. Genom att titta efter märket Kött från Sverige på festivalområdet kan du göra ett mer medvetet val kring vad du äter, även när du är på festival, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB, som står bakom Från Sverige-märkningen

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil