”Nja” till smarta stadstjänster

Svenska städer erbjuder smarta tjänster men svenskar är ovilliga att betala mer. | Foto av Mats Lindgren

En rapport från Capgemini Research Institute hävdar att svenskar är ovilliga att betala mer för smarta tjänster i sina städer.
Samtidigt visar rapporten, “Street Smart: Putting the citizen at the center of Smart City initiatives”, att svenska städer ligger långt framme när det gäller planer och visioner för att erbjuda medborgare smarta tjänster.

31 procent av de (dock ganska få) svenska beslutsfattare som tillfrågats i studien har redan sådana planer på plats, vilket kan jämföras med den globala siffran 22 procent.
Samtidigt ligger medborgarnas vilja att betala i botten på den internationella listan som omfattar tio undersökta länder, mätt bland dem som svarat i undersökningen.
Bland dem är endast två av tio beredda att betala mer för tjänsterna.

45 procent av de svenskar som svarat tror att smart teknik kan ge positiva hållbarhetseffekter för staden, samtidigt som 42 procent tror att samhällsservice kan förbättras genom denna typ av initiativ. Även dessa två värden ligger i botten i den internationella undersökningen där genomsnittet är 58 procent, respektive 57 procent för dessa två frågor.

Den globala rapporten från Capgemini baseras på intervjuer med 10 000 medborgare och 300 beslutsfattare i 10 länder och 58 städer.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Sia-glass redovisar 2020 som rekordår

Sia-glass redovisar 2020 som rekordår

Glassmarknaden har varit god under 2020 och för Sia-glass redovisar man att årets storsäljare är en svensk klassiker. Det handlar om glassbåten…

Bara kaffe latte hos Löfbergs nu?

Bara kaffe latte hos Löfbergs nu?

Anders Fredriksson lämnar Norrmejerier för att börja ett nytt jobb som koncernchef och vd för Löfbergs. Fredriksson tar över på nya jobbet 9 augusti. Efter

Dålig märkning om bekämpningsmedel

Dålig märkning om bekämpningsmedel

Varannan vara som behandlats med bekämpningsmedel saknar rätt märkning i Sverige, konstaterar Kemikalieinspektionen efter en stor granskning.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.