Ville bygga ut men får nej av legala skäl

Ville bygga ut men får nej av legala skäl
Foto: Mostphotos
Glada bonden inte lika glad idag? Så kan det vara när företaget fått ett nej av legala skäl till planerna på att bygga ut sitt mejeri i Boxholm.

Glada bonden inte lika glad idag? Så kan det vara när företaget fått ett nej av legala skäl till planerna på att bygga ut sitt mejeri i Boxholm.

Glada bonden är företaget som planerade att bygga ut på området runt sitt mejeri i Boxholm och som fick ett ja till planerna – med bland annat en ny lagerlokal – av politikerna i Boxholms kommuns samhällsbyggnadsnämnd.

Politikerna visste att utbyggnaden var emot de regler och den detaljplan som finns.
– Det visste vi ju om men vi tog en chansning för vi tyckte att det skulle vara bra med arbetstillfällen hos mejeriet, säger nämndens ordförande Arne Karlsson (s) till corren.se.

Men närboende överklagade beslutet och hänvisade till att nybygget skulle strida mot detaljplanen för området, vilket nu länsstyrelsen konstaterar att de klagande har rätt i.
– Grannarna vill inte ha ett nytt hus mot sin tomtgräns och sen är det faktiskt prickmark på området, vilket betyder att du egentligen inte får bygga där förutom med små avvikelser, konstaterar Arne Karlsson.

Glada bondens vd Anders Birgersson säger till Corren att det var tråkigt att planerna sprack men att han fortfarande har hopp om att kunna komma överens med grannarna och ta planerna på en utbyggnad vidare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil