Ville bygga ut men får nej av legala skäl

Ville bygga ut men får nej av legala skäl
Foto: Mostphotos
Glada bonden inte lika glad idag? Så kan det vara när företaget fått ett nej av legala skäl till planerna på att bygga ut sitt mejeri i Boxholm.

Glada bonden inte lika glad idag? Så kan det vara när företaget fått ett nej av legala skäl till planerna på att bygga ut sitt mejeri i Boxholm.

Glada bonden är företaget som planerade att bygga ut på området runt sitt mejeri i Boxholm och som fick ett ja till planerna – med bland annat en ny lagerlokal – av politikerna i Boxholms kommuns samhällsbyggnadsnämnd.

Politikerna visste att utbyggnaden var emot de regler och den detaljplan som finns.
– Det visste vi ju om men vi tog en chansning för vi tyckte att det skulle vara bra med arbetstillfällen hos mejeriet, säger nämndens ordförande Arne Karlsson (s) till corren.se.

Men närboende överklagade beslutet och hänvisade till att nybygget skulle strida mot detaljplanen för området, vilket nu länsstyrelsen konstaterar att de klagande har rätt i.
– Grannarna vill inte ha ett nytt hus mot sin tomtgräns och sen är det faktiskt prickmark på området, vilket betyder att du egentligen inte får bygga där förutom med små avvikelser, konstaterar Arne Karlsson.

Glada bondens vd Anders Birgersson säger till Corren att det var tråkigt att planerna sprack men att han fortfarande har hopp om att kunna komma överens med grannarna och ta planerna på en utbyggnad vidare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil