Kritiserar kommunen efter kraftigt skyfall

Kritiserar kommunen efter kraftigt skyfall
Foto: Mostphotos
Ica Nära i Grebbestad tvingades stänga butiken vid förra veckans skyfall och kritiserar nu Tanums kommun för att inte ha vidtagit åtgärder i tid.

Ica Nära i Grebbestad tvingades stänga butiken vid förra veckans skyfall och kritiserar nu Tanums kommun för att inte ha vidtagit åtgärder i tid.

Ica Nära i Grebbestad ligger vid hamnplan och tvingades stänga under torsdag i förra veckan.
Orsaken var ett kraftigt regnoväder som orsakade översvämning.
Vatten sipprade in i butiken genom sprickor och glipor och forsade in när man öppnade en bakdörr.

De ansvariga fick stänga butiken under 4,5 timmar för att medarbetarna skulle kunna få bort allt vatten från butiksytan.
I Strömstads tidning berättar handlaren Magnus Berglund att han är tacksam för hjälpen från grannar, extrapersonal och räddningstjänst men kritisk till kommunens agerande.

– Vi har jagat på Tanums kommun sedan långt inom midsommar om att hela hamnplansområdet, och speciellt område runt min Ica-butik, inte kommer att klara sommarens åskregn då det redan vid mindre nederbörd har blivit vatten ståendes över gallerbrunnarna nere på hamnplan, säger Berglund till lokaltidningen.
– Att detta skyfall var extremt tycker jag är helt ovidkommande i sammanhanget och inget för kommunen att ta skydd bakom då vi har påtalat dessa brister tidigare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Marabou stoppas nu av svensk fotboll

Svenska fotbollförbundet väljer att stoppa samarbetet med Marabou sedan dess ägare Mondelez svartlistats av Ukraina för sin verksamhet i Ryssland.

Krav finalist hos Livsmedelspriset

Krav är nominerat som en av tre finalister till Livsmedelspriset, vilket delas ut under Livsmedelsdagarna i Tylösand 21 september.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil