Kritiserar kommunen efter kraftigt skyfall

Kritiserar kommunen efter kraftigt skyfall
Foto: Mostphotos
Ica Nära i Grebbestad tvingades stänga butiken vid förra veckans skyfall och kritiserar nu Tanums kommun för att inte ha vidtagit åtgärder i tid.

Ica Nära i Grebbestad tvingades stänga butiken vid förra veckans skyfall och kritiserar nu Tanums kommun för att inte ha vidtagit åtgärder i tid.

Ica Nära i Grebbestad ligger vid hamnplan och tvingades stänga under torsdag i förra veckan.
Orsaken var ett kraftigt regnoväder som orsakade översvämning.
Vatten sipprade in i butiken genom sprickor och glipor och forsade in när man öppnade en bakdörr.

De ansvariga fick stänga butiken under 4,5 timmar för att medarbetarna skulle kunna få bort allt vatten från butiksytan.
I Strömstads tidning berättar handlaren Magnus Berglund att han är tacksam för hjälpen från grannar, extrapersonal och räddningstjänst men kritisk till kommunens agerande.

– Vi har jagat på Tanums kommun sedan långt inom midsommar om att hela hamnplansområdet, och speciellt område runt min Ica-butik, inte kommer att klara sommarens åskregn då det redan vid mindre nederbörd har blivit vatten ståendes över gallerbrunnarna nere på hamnplan, säger Berglund till lokaltidningen.
– Att detta skyfall var extremt tycker jag är helt ovidkommande i sammanhanget och inget för kommunen att ta skydd bakom då vi har påtalat dessa brister tidigare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil