Ökar omsättningen men minskar vinsten

Ökar omsättningen men minskar vinsten
Walker Kinman, vd LMK group. Foto: Linas Matkasse
Linas matkasse ökar omsättningen rejält men visar en sämre lönsamhet. Båda tendenserna framgår av kvartalsrapporten för andra kvartalet 2021.

Linas matkasse ökar omsättningen rejält men visar en sämre lönsamhet. Båda tendenserna framgår av kvartalsrapporten för andra kvartalet 2021.

Matleveransbolaget LMK group, som bland annat äger Linas matkasse, har just redovisat sina siffror för årets andra kvartal.
Enligt dess ökade omsättningen med hela 17,5 procent under andra kvartalet i år jämfört med motsvarande kvartal 2020.

Det redovisade vinstformatet – justerat ebitda-resultat – hamnade på 46,5 miljoner kr jämfört med 58,8 miljoner kr motsvarande kvartal förra året.
Det hänvisar bolaget framförallt till ökade marknadsföringskostnader.

– Vi är övertygade om att de medieinvesteringar vi gjort nu, i kombination med våra fortsatta investeringar i teknikplattformarna tillsammans med förbättringar för att öka produktens konkurrenskraft, kommer att stödja vårt arbete med att ytterligare stärka vår marknadsledande position, skriver vd Walker Kinman i en kommentar i kvartalsrapporten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil