Ökar omsättningen men minskar vinsten

Ökar omsättningen men minskar vinsten
Walker Kinman, vd LMK group. Foto: Linas Matkasse
Linas matkasse ökar omsättningen rejält men visar en sämre lönsamhet. Båda tendenserna framgår av kvartalsrapporten för andra kvartalet 2021.

Linas matkasse ökar omsättningen rejält men visar en sämre lönsamhet. Båda tendenserna framgår av kvartalsrapporten för andra kvartalet 2021.

Matleveransbolaget LMK group, som bland annat äger Linas matkasse, har just redovisat sina siffror för årets andra kvartal.
Enligt dess ökade omsättningen med hela 17,5 procent under andra kvartalet i år jämfört med motsvarande kvartal 2020.

Det redovisade vinstformatet – justerat ebitda-resultat – hamnade på 46,5 miljoner kr jämfört med 58,8 miljoner kr motsvarande kvartal förra året.
Det hänvisar bolaget framförallt till ökade marknadsföringskostnader.

– Vi är övertygade om att de medieinvesteringar vi gjort nu, i kombination med våra fortsatta investeringar i teknikplattformarna tillsammans med förbättringar för att öka produktens konkurrenskraft, kommer att stödja vårt arbete med att ytterligare stärka vår marknadsledande position, skriver vd Walker Kinman i en kommentar i kvartalsrapporten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil