Postnord investerar i utökad automation

Postnord investerar i utökad automation
Foto: Postnord
Postnord fortsätter att satsa i Ljungby där det tidigare handlat om ett nytt lager och nu om en omfattande automationsanläggning från Element Logic.

Postnord fortsätter att satsa i Ljungby där det tidigare handlat om ett nytt lager och nu om en omfattande automationsanläggning från Element Logic.

Postnord TPL har de senaste åren satsat mycket på automatisering av lagerprocesserna, med alltifrån flertalet enkla lagerautomater till två stora avancerade shuttle-system i Norrköping, skriver företaget i en pressrelease.
– Kombinationen av ökad e-handel och utveckling av mer kostnadseffektiva och flexibla system gör automation väldigt intressant för oss som tredjepartslogistikaktör, säger Sylvia Sundell, regionchef i Småland, Postnord TPL.

I Ljungby har man sedan tidigare automatiserat delar av packprocessen för e-handelsleveranser. En packningsmaskin anpassar automatiskt storleken på emballaget till produktens storlek.
På så sätt minimeras mängden luft som transporteras till slutkonsumenterna.

Nu adderas automation av plockprocessen genom robotsystemet Autostore från Element Logic. En Autostore skapar nya möjligheter för en mer effektiv plockprocess, framförallt kopplat till e-handel där det sker mycket styckplock, påpekar Postnord.

– Vi har redan mycket automation inom Postnord TPL men detta blir den allra första Autostore-anläggningen. Det känns roligt att kunna erbjuda än mer konkurrenskraftiga logistiklösningar, anser Karl Kallin, logistikutvecklingschef i region Småland hos Postnord TPL.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil