Postnord investerar i utökad automation

Postnord investerar i utökad automation
Foto: Postnord

Postnord fortsätter att satsa i Ljungby där det tidigare handlat om ett nytt lager och nu om en omfattande automationsanläggning från Element Logic.

Postnord TPL har de senaste åren satsat mycket på automatisering av lagerprocesserna, med alltifrån flertalet enkla lagerautomater till två stora avancerade shuttle-system i Norrköping, skriver företaget i en pressrelease.
– Kombinationen av ökad e-handel och utveckling av mer kostnadseffektiva och flexibla system gör automation väldigt intressant för oss som tredjepartslogistikaktör, säger Sylvia Sundell, regionchef i Småland, Postnord TPL.

I Ljungby har man sedan tidigare automatiserat delar av packprocessen för e-handelsleveranser. En packningsmaskin anpassar automatiskt storleken på emballaget till produktens storlek.
På så sätt minimeras mängden luft som transporteras till slutkonsumenterna.

Nu adderas automation av plockprocessen genom robotsystemet Autostore från Element Logic. En Autostore skapar nya möjligheter för en mer effektiv plockprocess, framförallt kopplat till e-handel där det sker mycket styckplock, påpekar Postnord.

– Vi har redan mycket automation inom Postnord TPL men detta blir den allra första Autostore-anläggningen. Det känns roligt att kunna erbjuda än mer konkurrenskraftiga logistiklösningar, anser Karl Kallin, logistikutvecklingschef i region Småland hos Postnord TPL.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna är på väg att investera i ett nytt företag. Det handlar om ett köp av en tysk jätte och rör sig enligt media om en ny miljardaffär för Klarna.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.