Kaffepriset nu det högsta på fyra år

Kaffepriset nu det högsta på fyra år
Foto: Mostphotos
Kaffet har nu – efter torka och frost i Brasilien samt problem i Vietnam – nått sin högsta nivå på fyra år, rapporterade CNN i slutet av förra veckan.

Kaffet har nu – efter torka och frost i Brasilien samt problem i Vietnam – nått sin högsta nivå på fyra år, rapporterade CNN i slutet av förra veckan.

Det är torka och frost i Brasilien samt covid-19-restritioner i Vietnam som drivit upp priset på kaffe till det högsta på fyra år, enligt CNN:s analys av saken i slutet av förra veckan.
Ett ton kaffe prissattes nyligen till 2 024 dollar per ton vilket är den högsta prisnivån sedan slutet av 2017.

Bland kedjorna rapporterar Starbucks att man skyddat sig mot plötsliga förändringar genom större uppköp av kaffe än tidigare.
J M Smucker, som bland annat driver Dunkin donuts, meddelar däremot att man räknar med att det stigande kaffepriset kommer att få ett snabbt genomslag mot kunderna. Ulf Lindvall, vd för Lindvalls kaffe sade i förra veckan till Butikstrender att han räknar med att ”de närmaste veckorna” blir avgörande för utvecklingen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil