Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Arkivbild MostPhotos
Lästid: < 1 minut
Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Sucafina presenterar nu bygget av den första helt elektriska produktionslinjen för kafferostning i industriell skala.

Satsningen genomförs i samarbete med dotterbolaget Beyers Koffie och det brittiska cleantech-bolaget CEE.

– Jag är övertygad om att vi behöver dra vårt strå till stacken för att förändra kaffeindustrin till det bättre. Tillsammans kan vi bidra till förändring och gör så att kaffe blir den första nettopositiva handelsvaran, säger Nicolas A Tamari, vd för Sucafina.

I centrum för det nya samarbetet står CEE:s innovativa teknologi. Den använder el från grön energi för att undvika fossila bränslen i produktionen.

Dessutom säger företaget att teknologin har en hög energieffektivitetsgrad och använder 2,2-3 gånger mindre energi än vad som är standard.

– Vi står på gränsen till en revolution inom hållbar industri, säger Koen Bosmans, vd för CEE.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil