Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Arkivbild MostPhotos

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Sucafina presenterar nu bygget av den första helt elektriska produktionslinjen för kafferostning i industriell skala.

Satsningen genomförs i samarbete med dotterbolaget Beyers Koffie och det brittiska cleantech-bolaget CEE.

– Jag är övertygad om att vi behöver dra vårt strå till stacken för att förändra kaffeindustrin till det bättre. Tillsammans kan vi bidra till förändring och gör så att kaffe blir den första nettopositiva handelsvaran, säger Nicolas A Tamari, vd för Sucafina.

I centrum för det nya samarbetet står CEE:s innovativa teknologi. Den använder el från grön energi för att undvika fossila bränslen i produktionen.

Dessutom säger företaget att teknologin har en hög energieffektivitetsgrad och använder 2,2-3 gånger mindre energi än vad som är standard.

– Vi står på gränsen till en revolution inom hållbar industri, säger Koen Bosmans, vd för CEE.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till [email protected]

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.