Lanserar ”schyssta” bananer i lösvikt

Foto Pressbild
Coop lanserar etiska och ekologiskt märke bananer i lösvikt. Från vecka 38 säljs sådana under varumärket Änglamark i lösvikt.

Från vecka 38 säljs bananerna under varumärket Änglamark i lösvikt, från att tidigare bara ha sålts i klasar. Bananerna är såväl Krav- som Fairtrade-märkta.

– Många av våra medlemmar har efterfrågat att kunna köpa ekologiska och etiskt odlade bananer styckvis. Det känns glädjande att vi nu kan erbjuda dem detta alternativ till bananer i klasar. Änglamarks-bananerna kommer att ha en tydlig sticker på sig, säger Mattis Bergquist, hållbarhetschef hos Coop Sverige.

– Vi ser även att försäljningen av Krav- och Fairtrade-märkta bananer minskat under senaste året i takt med att gemene man fått en alltmer ansträngd ekonomi. Med schyssta bananer i lösvikt bibehåller vi möjligheten för våra medlemmar att göra hållbara val i sin handling, fortsätter han.

Coop och Fairtrades samarbete går långt tillbaka och utöver bananer finns Fairtrade-märkningen bland annat på cashewnötter, vaniljstång, sylt och kaffe i Änglamarks sortiment.

Att det nu blir enklare för konsumenter att välja etiskt märkta bananer välkomnas av Fairtrade som de senaste åren märkt av en ökad risk för dåliga arbetsvillkor och fattigdom bland de människor som odlar de bananer som säljs till Sverige.

– Vi vet att många konsumenter vill göra schyssta val och dagligvaruhandeln spelar en viktig roll för att främja hållbar konsumtion. Ju fler Fairtrade-bananer som säljs, desto mer gynnas odlare och anställda som i nuläget har svårt att få sina kostnader täckta, säger Cecilia Ceder, vd för Fairtrade Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil