Gallerian firar 45 år med ny utställning

Gallerian firar 45 år med ny utställning
Så ser det ut när Gallerian firar sina 45 år med en utställning. Foto: Pressbild AMF fastigheter

Sveriges första i sitt slag när den invigdes 1976. 45 år senare är Gallerian en självklar destination och firar nu de 45 åren med en utställning.

Den 8 oktober fyller Gallerian i Stockholm 45 år. Vid invigningen 1976 var den Sveriges första av sitt slag.
Sedan dess har handelsplatsen blivit en självklar stockholmsikon och shoppingdestination för såväl stockholmare som turister – och ett kontrastrikt nav för folkliv, populärkultur och subkulturer.

45-årsjubileet uppmärksammas med en utställning, där människor som på olika sätt lärt känna handelsplatsen under snart fem decennier berättar vad Gallerian har betytt för just dem. Sedan man öppnade 8 oktober 1976 beräknas Gallerian ha haft cirka 800 miljoner besökare.
– Gallerian har sedan start varit en folklig och mångsidig plats för möten, upplevelser och handel, säger centrumchefen Cecilia Åkesson.
– Under pandemin har många saknat fysiska möten människor emellan och längtat efter den puls som finns i stadskärnor. Därför ser vi fram emot att återigen kunna samlas och visa upp vår historia genom några av de personer som varit med under åren, tillägger hon.

Bland de som har delat med sig av sina upplevelser från Gallerian finns en hel del kända namn. Caroline af Ugglas, Per Holknekt och Lasse Åberg är några av de som berättar om sina minnen från Gallerian, men besökarna får även möta flera välbekanta ansikten som har varit verksamma i Gallerian under decennier.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.