Gallerian firar 45 år med ny utställning

Gallerian firar 45 år med ny utställning
Så ser det ut när Gallerian firar sina 45 år med en utställning. Foto: Pressbild AMF fastigheter
Sveriges första i sitt slag när den invigdes 1976. 45 år senare är Gallerian en självklar destination och firar nu de 45 åren med en utställning.

Sveriges första i sitt slag när den invigdes 1976. 45 år senare är Gallerian en självklar destination och firar nu de 45 åren med en utställning.

Den 8 oktober fyller Gallerian i Stockholm 45 år. Vid invigningen 1976 var den Sveriges första av sitt slag.
Sedan dess har handelsplatsen blivit en självklar stockholmsikon och shoppingdestination för såväl stockholmare som turister – och ett kontrastrikt nav för folkliv, populärkultur och subkulturer.

45-årsjubileet uppmärksammas med en utställning, där människor som på olika sätt lärt känna handelsplatsen under snart fem decennier berättar vad Gallerian har betytt för just dem. Sedan man öppnade 8 oktober 1976 beräknas Gallerian ha haft cirka 800 miljoner besökare.
– Gallerian har sedan start varit en folklig och mångsidig plats för möten, upplevelser och handel, säger centrumchefen Cecilia Åkesson.
– Under pandemin har många saknat fysiska möten människor emellan och längtat efter den puls som finns i stadskärnor. Därför ser vi fram emot att återigen kunna samlas och visa upp vår historia genom några av de personer som varit med under åren, tillägger hon.

Bland de som har delat med sig av sina upplevelser från Gallerian finns en hel del kända namn. Caroline af Ugglas, Per Holknekt och Lasse Åberg är några av de som berättar om sina minnen från Gallerian, men besökarna får även möta flera välbekanta ansikten som har varit verksamma i Gallerian under decennier.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil