Havrefralla nyhet från Fazer

När nio av tio svenskar äter för lite fullkorn kommer Fazer med nya Havrefralla där 51 procent av spannmålet består av havre. Produkten finns i butik från och med 17 februari.

Fazer tar upp fullkornstråden och lanserar nu portionsbrödet Havrefralla, rikt på fullkorn och med 51 procent av sitt spannmål från havre.
Produkten lanseras nu och ska finnas i butik från och med denna veckas måndag, alltså 17 februari.

– Havre är ett bra exempel på en nordisk råvara som ofta får för lite uppmärksamhet. Spannmålet består av 100 procent fullkorn och innehåller både protein, kolhydrater, vitaminer och mineraler samt hälsosamt fett. Havre är även vår bästa källa till betaglukan, en unik fibersort som sänker blodsockret, underlättar återhämtning efter träning samt kan bidra till att sänka förhöjda kolesterolvärden, resonerar Fazer i en pressrelease.

Hållbar nordisk havre är kärnan i Fazers nya tillväxtstrategi, därför har man nyligen investerat 320 miljoner kronor i den svenska och finska kvarnverksamheten med målet att bli en av Europas ledande aktörer.

– Vi på Fazer märker tydligt i brödhyllan att allt fler, även barnfamiljer, vill unna sig att äta gott samtidigt som man vill leva hälsosamt. Det gillar vi, säger Camilla Fjällberg hos Fazer bageri.
Fazer Havrefralla är nyckelhålsmärkt och finns i butik från och med vecka 8. Rekommenderat pris är 24.90 kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil