Tysk tv gör program om Västerbottensost

Tysk tv gör program om Västerbottensost
Thomas Rudin, ostmästare hos Västerbottensost, är snart även bekant för tyska tv-tittare. Foto: Pressbild
Nu har ett tyskt tv-bolag gjort ett inslag om Västerbottensost och rykten om dess förtjänster kan därmed spridas vidare ut över kontinenten…

Nu har ett tyskt tv-bolag gjort ett inslag om Västerbottensost och rykten om dess förtjänster kan därmed spridas vidare ut över kontinenten…

Förra veckan fick Västerbottensost besök av ett tyskt tv-team som jobbar med matlagningsprogrammet ”Im Südwesten kocht die Welt”.
Tv-inspelningen skedde i Västerbottensost mognadslager i Ånäset där Ostmästare Thomas Rudin berättade historien om den mytomspunna osten.

– Vi fick höra att Västerbottensost är Sveriges nationalost så det kändes självklart att besöka Burträsk och få en inblick i tillverkningen av den speciella osten, säger Barbara Lindahl, ansvarig producent och journalist hos ARD/SR.

Det 30-minuter långa programmet sänds på den största statligt ägda tv-kanalen i Tyskland (ARD/SR) och är ett uppskattat matlagningsprogram med olika länders mat och traditioner i fokus.
I detta program är det Sverige och Italien som står på menyn och därmed fanns intresset att besöka just Burträsk och Västerbottensost, som också var det enda och utvalda besöket i Sverige för programmet. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil