Tysk tv gör program om Västerbottensost

Tysk tv gör program om Västerbottensost
Thomas Rudin, ostmästare hos Västerbottensost, är snart även bekant för tyska tv-tittare. Foto: Pressbild

Nu har ett tyskt tv-bolag gjort ett inslag om Västerbottensost och rykten om dess förtjänster kan därmed spridas vidare ut över kontinenten…

Förra veckan fick Västerbottensost besök av ett tyskt tv-team som jobbar med matlagningsprogrammet ”Im Südwesten kocht die Welt”.
Tv-inspelningen skedde i Västerbottensost mognadslager i Ånäset där Ostmästare Thomas Rudin berättade historien om den mytomspunna osten.

– Vi fick höra att Västerbottensost är Sveriges nationalost så det kändes självklart att besöka Burträsk och få en inblick i tillverkningen av den speciella osten, säger Barbara Lindahl, ansvarig producent och journalist hos ARD/SR.

Det 30-minuter långa programmet sänds på den största statligt ägda tv-kanalen i Tyskland (ARD/SR) och är ett uppskattat matlagningsprogram med olika länders mat och traditioner i fokus.
I detta program är det Sverige och Italien som står på menyn och därmed fanns intresset att besöka just Burträsk och Västerbottensost, som också var det enda och utvalda besöket i Sverige för programmet. 

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.