Skapar butiksodling för att odla gurka

Skapar butiksodling för att odla gurka
Här, hos Ica Maxi Skellefteå, ska det bli odling av butiksodlade grönsaker. Foto: Pressbild
Agtira, tidigare Pekkas, har skrivit ett avtal om att leverera en anläggning för butiksodlade grönsaker till Ica Maxi Skellefteå och ska odla gurka.

Agtira, tidigare Pekkas, har skrivit ett avtal om att leverera en anläggning för butiksodlade grönsaker till Ica Maxi Skellefteå och ska odla gurka.

Agtira AB har tecknat ett avtal om att leverera en Agtira Instore-anläggning till Ica Maxi Skellefteå värt 3,8 mkr över sju år. Enligt avtalet kommer Agtira att förse butiken med stora mängder gurka som produceras på plats inne i affären.

Så sent som den 1 oktober signerades ett avtal med Ica fastigheter och Ica Maxi Östersund om en stor Agtira Complete-anläggning. Nu har alltså ännu en stor livsmedelsaffär valt att samarbeta med Agtira.

– Detta är ännu en framgång för Agtira. Det här bekräftar att allt fler livsmedelshandlare inser det stora värdet för både kunder, för klimatet och för dem själva att kunna erbjuda grönsaker som produceras inne i affären, kommenterar Mattias Gemborg, vd för Agtira.

– Vi är mycket glada över att kunna teckna det här avtalet med Agtira. Det här är framtidens sätt att producera livsmedel. Mer lokalproducerat än så här går inte att få; gurkorna plockas i växthuset på morgonen och vi säljer dem till konsument på eftermiddagen – och utan några transporter, säger Åke Persson som är handlare på Ica Maxi i Skellefteå.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil