Skapar butiksodling för att odla gurka

Skapar butiksodling för att odla gurka
Här, hos Ica Maxi Skellefteå, ska det bli odling av butiksodlade grönsaker. Foto: Pressbild
Agtira, tidigare Pekkas, har skrivit ett avtal om att leverera en anläggning för butiksodlade grönsaker till Ica Maxi Skellefteå och ska odla gurka.

Agtira, tidigare Pekkas, har skrivit ett avtal om att leverera en anläggning för butiksodlade grönsaker till Ica Maxi Skellefteå och ska odla gurka.

Agtira AB har tecknat ett avtal om att leverera en Agtira Instore-anläggning till Ica Maxi Skellefteå värt 3,8 mkr över sju år. Enligt avtalet kommer Agtira att förse butiken med stora mängder gurka som produceras på plats inne i affären.

Så sent som den 1 oktober signerades ett avtal med Ica fastigheter och Ica Maxi Östersund om en stor Agtira Complete-anläggning. Nu har alltså ännu en stor livsmedelsaffär valt att samarbeta med Agtira.

– Detta är ännu en framgång för Agtira. Det här bekräftar att allt fler livsmedelshandlare inser det stora värdet för både kunder, för klimatet och för dem själva att kunna erbjuda grönsaker som produceras inne i affären, kommenterar Mattias Gemborg, vd för Agtira.

– Vi är mycket glada över att kunna teckna det här avtalet med Agtira. Det här är framtidens sätt att producera livsmedel. Mer lokalproducerat än så här går inte att få; gurkorna plockas i växthuset på morgonen och vi säljer dem till konsument på eftermiddagen – och utan några transporter, säger Åke Persson som är handlare på Ica Maxi i Skellefteå.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil